Sport

Boris Becker, într-o situație incredibilă! Fostul lider ATP este oficial falit și riscă să ajungă la închisoare!

Boris Becker, fostul mare tenismen german, a fost declarat falimentar și riscă să ajungă în spatele gratiilor, pentru nedivulgarea averii și ascunderea de bunuri.
09.04.2022 | 11:01
Boris Becker intro situatie incredibila Fostul lider ATP este oficial falit si risca sa ajunga la inchisoare
Boris Becker, fostul mare tenismen german, a fost declarat falimentar și riscă să ajungă în spatele gratiilor, pentru nedivulgarea averii și ascunderea de bunuri
ADVERTISEMENT

Boris Becker (54 de ani) se află într-o situție incredibilă! Fostul mare tenismen a fost găsit vinovat de nedivulgarea averii și ascunderea datoriilor, astfel că riscă să fie trimis la închisoare.

Boris Becker a fost declarat falimentar și riscă să ajungă la închisoare

Fostul mare jucător de tenis a fost găsit vinovat de patru dintre cele 24 de acuzații venite în urma falimentului personal declarat în 2017.

ADVERTISEMENT

Boris Becker a fost declarat falimentar, după ce nu a plătit un împrumut în valoare de 4,2 milioane de euro unei bănci din Spania. Neamțul a împrumutat această sumă fabuloasă pentru a-și cumpăra o casă în Mallorca.

Boris Becker, găsit vinovat în patru capete de acuzare

Potrivit DW, fostul sportiv a transferat 426.930 de euro către nouă destinatari, printre care s-au numărat și fostele soții, Barbara și Lilly. Prin această mișcare, Becker a încercat să ascundă banii de creditori.

ADVERTISEMENT

Totodată, Becker a ascuns faptul că, printre bunurile sale, se află și o vilă situată în Leimen (Germania). Acesta a tăinuit și faptul că are o datorie de aproximativ 743.000 de euro, dar și 75.000 dintre acțiunile firmei Breaking Data Corp, notează Daily Mail.

Boris Becker ar putea fi condamnat la șapte ani de închisoare pentru aceste fapte. Instanța va anunța sentința pe data de 29 aprilie.

ADVERTISEMENT

Boris Becker a fost născut pe 22 noiembrie 1967, la Leimen. Acesta a reușit să câștige turneul de la Wimbledon în 1985, la vârsta de 17 ani, într-o finală cu Kevin Curren.

Pe când avea 17 ani și 228 de zile, Becker a devenit cel mai tânăr campion de la All England Tennis & Crocket Club.

ADVERTISEMENT

Fostul număr 1 ATP s-a retras din activitate pe 25 iunie 1999, după 15 ani în care a evoluat la cel mai înalt nivel în tenis. Acesta s-a aflat pentru prima dată, pe primul loc în clasamentul ATP, pe 28 ianuarie 1991.

ADVERTISEMENT