Sport

Borussia Dortmund – Atletico Madrid 4-2, în returul sferturilor UCL. Nemţii întorc rezultatul din tur şi sunt în semifinale

Borussia Dortmund câştigă cu 4-2 un meci nebun cu Atletico Madrid şi se califică în semifinale cu scorul general de 5-4. Nemţii vor întâlni PSG, care a eliminat Barca.
16.04.2024 | 23:34
Borussia Dortmund  Atletico Madrid 42 in returul sferturilor UCL Nemtii intorc rezultatul din tur si sunt in semifinale
Borussia Dortmund - Atletico Madrid se joacă de la 22:00 în returul sferturilor de finală ale UCL. În tur, a fost 2-1 pentru spanioli. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
16-04-2024
18:08

Dortmund - Atletico Madrid 4-2 (Brandt 34, Maatsen 39, Fullkrug 71, Sabitzer 74 / aut. Hummels 49, Correa 64)

Vezi toate fazele video importante aici.

FINAL DE MECI! Borussia Dortmund a reuşit să ţină de scor şi se califică în semifinale. Nemţii vor întâlni PSG, într-un nou duel de cinci stele pentru finala Champions League. 

Min. 74: GOOOOOOOOL, Dortmund! Sabitzer marchează cu un şut plasat din marginea careului şi nemţii sunt, din nou, în semifinale

Min. 71: GOOOOOOOOL, Dortmund! Fullkrug marchează cu o lovitură de cap superbă. Avem prelungiri la acest scor

Min. 64: GOOOOOOOL, Atletico! Correa readuce egalitatea pe tabelă după ce a reușit să marcheze după al treilea șut trimis pe poartă. 

Min. 49: GOOOOL Atletico! Hummels o comite și trimite mingea în propria poartă, după o lovitură slabă de cap a lui Hermoso.

Min. 39: GOOOL Dortmund! Ian Maatsen trimite în poartă din interiorul careului. Oblak nu are nicio șansă. 

Min. 34: GOOOOL Dortmund! Hummels dă o pasă genială cu exteriorul direct între Witsel și Gimenez, unde se afla Brandt. Acesta din urmă face o preluare scurtă și-l execută pe Oblak.

Min. 5: O nouă ocazie uriașă, de această dată pentru Atletico Madrid! Alvaro Morata scapă singur cu portarul nemților, dar încearcă o scăriță peste acesta și mingea trece pe lângă poartă.

Min. 3: Ocazie imensă pentru Borussia Dortmund! Sabitzer șutează din apropierea careului mic, dar Azpilicueta se opune.

Min. 1: Partida a început!

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can – Adeyemi, Brandt, Sancho – Fullkrut
Rezerve: Bynoe-Gittens, Duranville, Lotka, Meyer, Moukoko, Nmecha, Ozcan, Reus, Sule, Watjen, Wolf
Antrenor: Edin Terzic

Atletico Madrid (5-3-2): Oblak – Molina, Witsel, Gimenez, Hermoso, Azpillicueta – Llorente, Koke, De Paul – Morata, Griezmann
Rezerve: Moldovan, Barrios, Correa, Gabiel Paulista, Gomis, Mandava, Saul, Nino, Riquelme, Savic, Vermeeren
Antrenor: Diego Simeone

Borussia Dortmund – Atletico Madrid este un meci pe care fanii gazdelor îl așteaptă plini de speranță. Nemții au început slab partida tur și au primit două goluri în prima repriză. Atletico nu a mai reușit să înscrie în partea a doua, ba chiar Borussia a și înscris o dată. Astfel, calificarea încă se joacă!

Borussia Dortmund – Atletico Madrid, live video online, în returul sferturilor UCL

Ziua de marți, 16 aprilie, va fi decisivă pentru stabilitarea primelor două echipe calificate în semifinalele ediției 2023-2024 a Ligii Campionilor. Borussia Dortmund – Atletico Madrid pornește de la scorul de 1-2, înregistrat în turul disputat pe Metropolitano Stadium, din capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

În meciul din data de 10 aprilie au marcat Rodrigo de Paul și Lino pentru spanioli, respectiv Haller pentru nemți. Brazilianul Samuel Lino a văzut și cartonașul galben, astfel că va rata returul de la Dortmund.  Este singurul suspendat în perspectiva returului, în care va juca și Marcos Llorente, cel care a vorbit recent despre regimul său alimentar strict.

Fanii Borussiei speră ca atmosfera fantastică de pe Signal Iduna Park să îi împingă de la spate pe elevii lui Edin Terzic. De cealaltă parte, spaniolii se bazează pe avantajul obținut în tur și pe capacitatea lui Diego Simeone de a organiza impecabil echipa.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Borussia Dortmund – Atletico Madrid

Meciul dintre Borussia Dortmund și spaniolii lui Diego Simeone va fi transmis pe canalele difuzorilor UCL în România. Partida poate fi vizionată pe Digisport 2, Prima Sport 2 și Orange Sport 2.

Rămâneți pe FANATIK.ro pentru actualizări în timp real și pentru a putea urmări partida în format LIVE VIDEO. Aici puteți vedea golurile și cele mai importante evenimente din partidele disputate în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Programul sferturilor UEFA Champions League

Marți și miercuri, 16 și 17 aprilie, se vor decide cele patru echipe care vor juca în semifinalele UEFA Champions League. Iată programul partidelor:

Marți, 16 aprilie

  • ora 22:00 Borussia Madrid – Atletico Madrid – în tur 1-2 (Digisport 2, Prima Sport 2, Orange Sport 2)
  • ora 22:00 FC Barcelona – PSG – în tur 3-2 (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)
ADVERTISEMENT

Miercuri, 17 aprilie

  • ora 22:00 Manchester City – Real Madrid – în tur 3-3 (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)
  • ora 22:00 Bayern Munchen – Arsenal – în tur 2-2 (Digisport 2, Prima Sport 2, Orange Sport 2)

Cele două echipe care se vor califica în fiecare zi în care sunt programate retururile vor juca între ele în semifinale. Astfel, Borussia sau Atletico vor înfrunta FC Barcelona sau PSG, iar Man. City sau Real Madrid vor da peste Bayern sau Arsenal.

Cote pariuri la meciul Borussia – Atletico

Favorită la victorie este Borussia Dortmund, conform caselor de pariuri. Cota pe 1 solist este 2,25, X are cota 3,55, iar 2 solist are cota 3,10.

La calificare, favorită este Atletico Madrid, cu o cotă de 1,42. Borussia Dortmund are cota 2,70 să meargă mai departe la capătul meciului disputat pe teren propriu.

Borussia Dortmund – Atletico Madrid, live stream, 22:00, Digisport 2, Prima Sport 2, Orange Sport 2

Ambele echipe visează la un trofeu UCL încă de la începutul anilor 2010. Borussia Dortmund a jucat finala în 2013, fiind învinsă cu 2-1 de Bayern Munchen pe Wembley Stadium.

De partea cealaltă, Atletico Madrid a prins finalele în 2014 și 2016, fiind învinsă de fiecare dată de marea rivală de la Real Madrid. Deocamdată, ambele echipe au un meci uriaș de trecut pentru a ajunge în semifinale.

ADVERTISEMENT