ADVERTISEMENT
News

Bosch a dezvoltat un test care depistează coronavirusul în doar 39 de minute

Autor: Ana Mirea | 28.09.2020 | 22:54
Bosch a dezvoltat un test care depistează coronavirusul în doar 39 de minute
Compania germană Bosch a adus lumii cel mai rapid test de detectare a coronavirusului. Sursa foto: news.ro

Concernul german Bosch a anunțat luni că a dezvoltat un nou test rapid pentru detectarea virusului SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Testul oferă un rezultat fiabil în 39 de minute, scrie news.ro.

Este cel mai rapid test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) la nivel monidal.

Bosh a dezvoltat cel mai rapid test de depistare a coronavirusului din lume

„Bosch a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-CoV-2. Testul oferă un rezultat fiabil în 39 de minute și în prezent este cel mai rapid test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) la nivel mondial. Noul test rapid Bosch este destinat utilizării descentralizate în centrele de testare mobile din stațiile de service de pe autostrăzi sau din aeroporturi. Persoanele pentru care este efectuat testul pot obține un rezultat fiabil în timp ce se află la locul de testare”, a anunțat grupul.

ADVERTISEMENT

Testul a fost aprobat de CE și este acum disponibil în Europa. Acesta ajută la evitarea petrecerii timpului în carantină, ușurează activitatea laboratoarelor și contribuie la siguranța călătoriilor și a muncii, arată Bosch.

„Unul dintre elementele principale pentru combaterea pandemiei de coronavirus este identificarea rapidă a surselor de infecţie. De aceea, după primul nostru test pentru coronavirus, ne-am concentrat pe dezvoltarea unuia şi mai rapid. Cu ajutorul acestuia vom putea să aducem oamenilor, mai rapid, linişte sufletească”, spune Volkmar Denner, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH.

ADVERTISEMENT

Noul test singleplex PCR Bosch face parte dintr-un proiect de cercetare și dezvoltare finanțat de Ministerul German al Educației și Cercetării (BMBF).

„Cred că este important ca oamenii să ştie cu claritate care este starea lor de sănătate cât mai rapid posibil. În acest sens, cunoştinţele ştiinţifice şi datele obţinute din cercetare pot aduce oamenilor beneficii imense. În următoarele câteva luni, ne vom confrunta cu provocarea de a fi nevoiţi să testăm mai mulţi oameni. Procedura îmbunătăţită de testare dezvoltată de Bosch cu sprijinul BMBF reprezintă un ajutor extraordinar în această activitate complexă. Îmbunătăţirea rapidă a capacităţilor noastre tehnologice demonstrează realizările inovatoare pe care le pot furniza companiile germane în perioade de criză”, spune ministrul federal al educaţiei şi cercetării, Anja Karliczek.

ADVERTISEMENT

Testul are o sensibilitate de 98 de procente şi o specificitate de 100 de procente. Pentru a-l dezvolta, filiala Bosch, Bosch Healthcare Solutions s-a asociat cu compania germană de biotehnologie R-Biopharm, un furnizor important de teste manuale PCR, extrem de sensibile.

„Cu diferitele noastre teste pentru coronavirus şi strategiile de analiză variabilă deschidem o serie de scenarii de testare cu un dispozitiv Vivalytic, de la screening până la asistarea diagnosticării diferenţiale pentru boli cu simptome similare”, spune Marc Meier, preşedintele Bosch Healthcare Solutions GmbH.

ADVERTISEMENT

Bosch vrea să sporească capacitatea de testare posibilă

Activitatea de dezvoltare este încă desfăşurare la Bosch, astfel că, de la începutul lunii octombrie 2020, va fi posibilă evaluarea simultană a cinci probe într-un singur cartuş de testare şi la o viteză comparabilă: o premieră mondială, potrivit companiei.

„Bosch sporeşte astfel capacitatea de testare disponibilă, permiţând prelucrarea complet automatizată a peste 160 de probe pe zi cu ajutorul unui dispozitiv Vivalytic. În plus, software-ul optimizat va reduce în următoarele săptămâni timpul de obţinere a rezultatului testului SARS-CoV-2 pentru probe pozitive”, precizează grupul.

ADVERTISEMENT

Avantajul adevărat stă în uşurinţa utilizării testului de depistare a coronavirusului.

„Este prelevată o probă din nasul sau gâtul pacientului folosind un tampon steril şi este introdusă în cartuşul de testare. Apoi, cartuşul de testare, care conţine deja toţi reactivii necesari pentru testare, este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză automatizată. Dispozitivul de analiză Vivalytic este conceput pentru a fi uşor de utilizat; personalul medical necesită doar o scurtă pregătire cu privire la modul de utilizare. Dezvoltarea sistemului Vivalytic, care include un dispozitiv de analiză şi cartuşe de testare, a rezultat dintr-o colaborare de lungă durată între cercetarea corporativă şi ingineria avansată Bosch şi Bosch Healthcare Solutions”, spun reprezentanţii grupului.

Până la finalul anului, Bosch dorește să atingă o capacitate de un milion de teste.

„Deoarece cererea pentru dispozitivul de analiză şi testele rapide rămâne ridicată, compania lucrează îndeaproape cu furnizorii săi pentru a maximiza capacitatea şi a spori în continuare oferta”, arată aceştia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!