Sport

România – Grecia 31-24, în preliminariile CE de handbal feminin. ”Tricolorele” câștigă grupa cu victorii pe linie. Când va fi tragerea la sorți

Naționala de handbal a României a învins Grecia și a câștigat grupa din preliminariile pentru Campionatul European cu victorii pe linie.
08.04.2024 | 10:19
Romania  Grecia 3124 in preliminariile CE de handbal feminin Tricolorele castiga grupa cu victorii pe linie Cand va fi tragerea la sorti
Naţionala feminină de handbal a României a învins echipa Greciei, scor 31-24, în ultimul meci din Grupa 1 a preliminariilor Euro 2024. Sursă foto: Facebook FRH - Federația Română de Handbal
ADVERTISEMENT
08-04-2024
07:30

România, calificare la pas la Euro

Naţionala feminină de handbal a României a învins echipa Greciei, scor 31-24, în ultimul meci din Grupa 1 a preliminariilor Euro 2024.

Cea mai bună marcatoare a ”tricolorelor” a fost Ştefania Stoica, cu 7 goluri, în timp ce portarul Diana Ciucă a încheiat jocul cu 10 intervenţii.

România a câștigta lejer grupa cu maximum de puncte, 12, și și-a asigurat prezența la Campionatului European, care se va desfășura în Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie și 15 decembrie. Tragerea la sorţi pentru grupele turneului final va avea loc în 18 aprilie.

04-04-2024
18:04

FINAL / Bosnia - România 16-37

Min. 60: Final de meci. România are maximum de puncte înaintea ultimului joc din grupă. 

Min 46: România conduce partida în continuare, fără emoții. Pera a introdus multe jucătoare tinere. 

Min 31: A început repriza a doua! 

Min. 30: Pauză! 

Min. 23: Eliminare de două minute pentru gazde.

Min. 8: Portarul naționalei, Daciana Hosu, a reușit deja cinci parade pentru România. 

Min. 6: România a început în forță partida, conduce deja cu 3-0. 

Min. 1: A început partida! 

Naționala feminină de handbal a României este calificată deja matematic la Campionatul European 2024. “Tricolorele” mai au de disputat două partide în grupa de calificare și obiectivul este să termine cu maximum de puncte.

Obiectiv, calificare cu maximum de puncte

Joi seara, România va juca împotriva selecționatei similare din Bosnia Herțegovina, pentru ca duminică să termine calificările la Buzău, împotriva Greciei. Turneul final va avea loc în Austria, Elveția plus Ungaria și se va disputa în perioada 28 noiembrie-15 decembrie.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Florentin Pera, Bogdan Burcea și Ildiko Barbu s-a reunit luni pentru cele două partide oficiale, plus amicalul în compania campioanei mondiale, Franța, din data de 14 aprilie. Jucătoarele au fost cazate la stadionul Arcul de Triumf și s-au antrenat în sala Agronomia.

Traseu anevoios până în Bosnia

În cursul zilei de marți, lotul a făcut deplasarea către Bosnia Herțegovina. România a avut  un traseu anevoios până la destinație. De la București, handbalistele au decolat către Zurich, apoi au continuat cu un alt zbor către Zagreb.

ADVERTISEMENT

Din Croația, naționala s-a deplasat cu autocarul până la Cazin, localitatea unde se va disputa penultima partidă din preliminariile Euro 2024. În ideea celor trei partide, Florentin Pera a convocat 18 jucătoare la lotul național.

Probleme de lot

Însă, în cele din urmă, au făcut deplasarea doar 17 handbaliste. Jucătoarea celor de la Gloria Bistrița și unul dintre liderii generației, Cristina Laslo, a suferit o accidentare serioasă și astfel nu va putea participa la acțiunea naționalei.

ADVERTISEMENT

Încă două sportive nu au putut fi convocate, tot din cauza accidentărilor. Este vorba de Eliza Buceschi și Alexandra Dindiligan. Din lot nu face parte nici Sonia Seraficeanu, lăsată acasă pentru a fi testate alte două jucătoare, Borș și Moroianu.

Antrenorul echipei, Florentin Pera, speră ca la această acțiune să îmbunătățească relațiile de joc în cadrul lotului și de a da șanse altor jucătoare tinere. Pera își dorește ca jocul naționalei să crească de la meci la meci.

ADVERTISEMENT

“Matematic suntem calificați la EURO 2024, aspect ce ne oferă posibilitatea de a îmbunătății relațiile de joc și de a integra jucătoarele tinere în circuitul echipei naționale. Ne dorim ca exprimarea echipei să fie la un nivel cât mai bun, să menținem atmosfera pozitivă și unitatea grupului, iar jocul echipei să crească de la meci la meci. Hai România!”, a declarat tehnicianul, conform gsp.

Lotul României pentru cele trei meciuri

Portari: Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), Bianca Curmenț (SCM Craiova)
Extreme: Roberta Stamin (HC Zalău), Eva Kerekeș (Minaur), Corina Lupei (Dunărea Brăila), Andra Moroianu (Gloria Buzău), Oana Borș (Minaur)
Pivoți: Lorena Ostase (Rapid), Ana Ciolan (CSM Târgu Jiu), Bianca Voica (Corona Brașov)
Linia de 9 metri: Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Ștefania Stoica (CSM București), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Elena Roșu (Măgura Cisnădie), Daciana Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea).

ADVERTISEMENT