Sport

Cristina Laslo, unul dintre liderii României în absenţa Cristinei Neagu: “Am o responsabilitate în plus!”. Video exclusiv

Cristina Laslo a vorbit pentru FANATIK înaintea meciului dintre România şi Serbia, de la Campionatul Mondial. Handbalista este una dintre liderele echipei, având în vedere absenţa lui Neagu.
03.12.2023 | 09:00
Cristina Laslo unul dintre liderii Romaniei in absenta Cristinei Neagu Am o responsabilitate in plus Video exclusiv
Cristina Laslo, unul dintre liderii României în absenţa Cristinei Neagu: "Am o responsabilitate în plus!". Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Duminică, de la ora 19:00, vom avea duelul dintre România şi Serbia, de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Va fi primul test serios pentru “tricolore”, care au învins cu 44-19 Chile în partida inaugurală.

Cristina Laslo, unul dintre liderii României în absenţa Cristinei Neagu: “Am o responsabilitate în plus faţă!”

Cristina Laslo a acordat un interviu pentru FANATIK înaintea meciului cu Serbia. Coordonatorul de joc al “tricolorelor” susţine că simte o responsabilitate în plus având în vedere absenţa Cristinei Neagu, fiind una dintre jucătoarele cele mai experimentate din lotul “tricolorelor”:

ADVERTISEMENT

Cristina, cum a fost debutul la acest turneu final? Un antrenament bun cu Chile?

– Mi-a plăcut enorm să fiu alături de echipă şi de fani în Danemarca la debut. Nu cred că se putea să fie mai bine de atât. Am pornit cu dreptul, ne simţim bine şi privim înainte spre următoarele meciuri.

“Jucând acasă la daneze, să le conduci 50 de minute nu este un lucru uşor. M-a surprins plăcut”

Urmează Serbia, urmează meciurile tari. Cum le vezi?

– Am văzut meciul lor cu Danemarca. Este o echipă care nu renunţă. Este şi vibe-ul Serbiei. Oricum România şi Serbia au fost într-o luptă de foc şi bineînţeles, este un meci care contează pentru puncte, în grupă. Sper ca la final să fim mai bune ca ele.

ADVERTISEMENT

Te-a surprins Serbia, în meciul cu Danemarca?

– Da, m-au surprins. Jucând acasă la daneze, să le conduci 50 de minute nu este un lucru uşor. M-a surprins plăcut.

“Pot să spun că am o responsabilitate în plus”

Simţ că eşti un lider al naţionalei, în condiţiile în care Cristina nu poate juca deocamdată. Eşti printre cele mai experimentate jucătoare, eşti şi coordonatoare de joc… 

ADVERTISEMENT

– Da, pot să spun că am o responsabilitate în plus faţă de celelalte jucătoare şi sper ca împreună cu fetele să ne facem treaba şi să aducem puncte multe.

Simţi că putem ajunge în sferturile de finală, cum ne dorim cu toţii?

– Îmi doresc să ajungem acolo şi cred că echipa României are acest potenţial, să ajungă în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

“Cristina este cu noi, ne susţine, dar atâta timp cât nu e 100%, nu poate să evolueze”

Ce ar însemna pentru tine participarea la Jocurile Olimpice? Noi nu am mai fost acolo din 2016…

– Ar fi o primă participare la Jocurile Olimpice şi îndeplinirea unui vis pe care toţi sportivii care joacă îşi doresc să ajungă la cea mai înaltă competiţie.

Sunt multe întrebări referitoare la starea de sănătate a Cristinei Neagu, dacă va putea juca sau nu. Voi cum simţiţi?

– Cristina este cu noi, ne susţine, dar atâta timp cât nu e 100%, nu poate să evolueze. Noi ne dorim să revină cât mai repede, să fie sănătoasă şi să se poată antrena la capacitate maximă. Starea ei este incertă şi ne dorim să revină cât mai repede şi să fie sănătoasă.

Te simţi încrezătoare după ce ai văzut primele meciuri, ai luat contact cu sala şi cu fanii noştri?

– Da, este o sală foarte frumoasă. Probabil va fi plină la meciul cu Danemarca, cum am văzut şi contra Serbiei. Avem şi noi suporterii noştri şi va fi o luptă mare. Va fi care pe care şi abia aştept ora meciului.

Cristina Laslo, interviu înainte de România - Serbia

ADVERTISEMENT