Sport

Florentin Pera, decizie radicală după ce România a ratat calificarea la JO: ”O să fie un schimb de generații”. Video

După ce România a pierdut meciul decisiv cu Germania, Florentin Pera a anunțat că la naționala de handbal feminin va exista un schimb de generații.
07.12.2023 | 22:05
Florentin Pera decizie radicala dupa ce Romania a ratat calificarea la JO O sa fie un schimb de generatii Video
După ce România a pierdut meciul decisiv cu Germania, Florentin Pera a anunțat că la naționala de handbal feminin va exista un schimb de generații. Sursă foto: Sorin PANĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorele” au cedat, scor 22-24, în prima etapă a grupelor principale și au ratat orice șansă de a se mai califica în sferturile de finală de la Campionatul Mondial și implicit în turneul pre-olimpic.

Florentin Pera anunță schimbări radicale la naționala României

După înfrângerea în fața Germaniei și ratarea prezenței la Paris 2024, selecționerul Florentin Pera a lăsat să se înțeleagă că este dispus să-și asume un schimb de generații la naționala de handbal feminin a României.

ADVERTISEMENT

”Am vrut să risc, dar nu am găsit cele mai bune soluții. Am greșit și nici nu a mai fost cazul să insist cu sistemul cu doi pivoți. Nu îmi reproșez că am luat time out-ul târziu când ele au revenit de la 15-12 la 15-16, pentru că am avut ocazii. Puteam să-l cer și mai repede, dar noi tot trebuia să finalizăm din situațiile pe care ni le-am creat.

Sigur că mai departe voi da șanse jucătoarelor tinere. Eu am promovat foarte multe jucătoare tinere în ultimul an, le-am dat încredere, sunt jucătoare de perspectivă, de aceea unele sunt și aici. Meciul de astăzi a fost unul de mare încărcătură și am mers pe jucătoarele cu experiență, pentru că ele au mai trecut prin astfel de momente.

ADVERTISEMENT

Nu am vrut să risc și să le expun într-un astfel de meci, însă sigur că le voi da credit în viitor. Va trebuie gândită, încă nu este momentul, și o restructurare. Va fi imperios necesar să facem un schimb de generații”, a declarat Pera.

Pera, mulțumit de evoluția Cristinei Neagu

”Sunt mulțumit de prima repriză, am jucat bine, o apărare foarte bună, dar în repriza a doua, Germania a fost mai puternică. Nu am jucat la același nivel. În atac, am încercat să schimb ceva, dar Germania a marcat prin flancuri.

ADVERTISEMENT

În repriza a doua, am ratat prea mult pentru acest nivel. Am avut opt situații unu la unu, cred că au fost momente importante în care puteam rămâne aproape de Germania. Asta e situația, am venit să luptăm până la capăt. Trebuie să câștigăm împotriva Poloniei și a Japoniei.

Cristina Neagu a jucat bine în prima repriză. În cea de-a doua parte a fost obosită. Este o jucătoare cu o experiența foarte mare, este bine în acest moment, dar ,din punct de vedere fizic, nu este la sută la sută.

ADVERTISEMENT

Am vrut să îi dau șansa de a ajuta echipa, pentru că este cea mai importantă jucătoare, dar cred că am ratat prea mult și dacă ratăm așa, este dificil să câștigăm împotriva Germaniei”, a mai spus Florentin Pera.

Reacția lui Pera după eșecul cu Germania

ADVERTISEMENT