Sport

Brazilia, out de la JO! Dubla campioană olimpică, lăsată acasă de rivala Argentina

Echipa olimpică de fotbal a Braziliei va absenta de la JO, după ce a pierdut meciul decisiv de calificare în fața marii rivale Argentina.
12.02.2024 | 15:59
Brazilia out de la JO Dubla campioana olimpica lasata acasa de rivala Argentina
Echipa olimpică de fotbal a Braziliei va absenta de la JO, după ce a pierdut meciul decisiv de calificare în fața marii rivale Argentina. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Această contraperformanță este cu atât mai mare cu cât brazilienii sunt dubli campioni olimpici, după victoriile obținute la ultimele două ediții, Rio de Janeiro – 2016 și Tokyo 2020.

Brazilia, eliminată de Argentina în drumul spre la JO

Reprezentativa Braziliei a pierdut partida decisivă pentru calificarea la JO și astfel nu va avea ocazia de a-și apăra trofeul al Paris. Momentul este unul cu adevărat dramatic, pentru că această ratare a venit după un eșec în fața Argentinei, marea rivală din America de Sud.

ADVERTISEMENT

Înaintea ultimei etape a turneului de calificare care s-a desfășurat la Caracas, în Venezuela, brazilienii se aflau la mâna lor pentru a prinde unul din primele două locuri care asigurau biletele pentru Paris.

Trupa antrenată de Ramon Menezes avea nevoie de un rezultat de egalitate în fața Argentinei pentru a-și asigura calificarea la Jocurile Olimpice și a jucat pe a obține acest punct. Însă, tactica aleasă nu a dat rezultate pentru că au pierdut, scor 0-1, după golul marcat de Luciano Gondou, în minutul 78.

ADVERTISEMENT

Astfel, o generație de viitoare staruri a ratat o participare importantă la Jocurile Olimpice. Din actuala echipă a Braziliei fac parte nume precum Andrey Santos, trimis de Chelsea împrumut la Strasbourg, Endrick, care din vară se va alătura lui Real Madrid, sau Marquinhos, care a ajuns deja la Arsenal.

Brazilia a câștigat primul său titlu olimpic într-un mod dramatic la ediția din 2016, de la Rio de Janeiro. Atunci, superstarul Neymar a marcat lovitura de departajare decisivă împotriva Germaniei, pe Maracana. La Tokyo, în 2021, Brazilia a învins Spania în prelungiri prin golul lui Malcom din minutul 108.

ADVERTISEMENT

Va juca Messi la Jocurile Olimpice?

Argentinienii, care au și ei două titluri olimpice în palmares (Atena 2004 și Beijing 2008), sunt conduși de pe banca tehnică de fostul jucător al Barcelonei, Javier Mascherano, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Leo Messi.

De altfel s-a și speculat foarte mult pe ideea că relația apropiată dintre cei doi ar putea reprezenta o garanție că starul de 36 de ani de la Inter Miami ar putea fi prezent la turneul olimpic din vară pentru a-și pune în vitrină a treia medalie olimpică de aur.

ADVERTISEMENT

Numele cel mai important din actualul lot al lui Mascherano este cel al lui Claudio Jeremias Echeverri, achiziționat de Manchester City de la River Plate în această iarnă, dar care a fost lăsat la formația argentiniană până la finalul anului.

ADVERTISEMENT