Sport

Brazilianul Kaka nu l-a inclus pe Messi în cea mai bună echipă din istoria fotbalului

Fostul mijlocaș brazilian Kaka l-a ”sărit” pe Leo Messi din cel mai bun prim 11 în viziunea lui din istoria fotbalului
06.02.2024 | 21:06
Brazilianul Kaka nu la inclus pe Messi in cea mai buna echipa din istoria fotbalului
Fostul mijlocaș brazilian Kaka l-a ”sărit” pe Leo Messi din cel mai bun prim 11 în viziunea lui din istoria fotbalului FOTO: Hepta
ADVERTISEMENT

Leo Messi, desemnat de opt ori câștigător al ”Balonului de aur”, ultimul în 2023, nu mai este la fel de apreciat printre foștii mari fotbaliști. Brazilianul Kaka nu l-a inclus pe superstarul argentinian în cel mai bun 11 din istoria fotbalului, alcătuit pentru cotidianul spaniol AS.

Brazilianul Kaka nu l-a inclus pe Messi în cea mai bună echipă din istoria fotbalului

În opinia lui Kaka, ”Balonul de aur” în 2007,  echipa ideală, alcătuită doar dintre foști colegi sau adversari, arată astfel:

ADVERTISEMENT

Echipa lui Kaka (4-3-3): Dida – Cafu, Nesta, Maldini, Roberto Carlos – Iniesta, Pirlo, Zidane – Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo

În locul lui Messi (36 de ani), care i-a fost doar adversar, Kaka (41 de ani) l-a preferat pe fostul său coleg de la Real Madrid, starul Cristiano Ronaldo (39 de ani).

ADVERTISEMENT

Spaniolii și-au amintit că în 2020 Kaka se declara fan Messi. La întrebarea “Messi sau Ronaldo?”, triplul campion mondial a răspuns fără să stea prea mult pe gânduri: “Ronaldo e senzațional, dar Messi e un geniu, un talent pur”.

Patru ani mai târziu, Kaka și-a schimbat părerea și l-a inclus pe CR7 în echipa lui ideală din toate timpurile, lăsîndu-l pe dinafară pe Leo Messi. Brazilianul Kaka este ultimul jucător care a câștigat ”Balonul de Aur” înainte să ca Messi și Ronaldo să-și împartă multă râvnitul trofeu.

ADVERTISEMENT

Messi, locul 3 în topul celor mai buni fotbaliști din istorie alcătuit de inteligența artificială

Nu doar Kaka nu-l mai vede pe Messi printre cei mai buni fotbaliști din istorie. Cel mai avansat soft de inteligență artificială consideră că Leo Messi este doar al treilea cel mai bun fotbalist din istorie!

Publicația britanică The Mirror i-a solicitat robotului ChatGPT să alcătuiască Top 10 cei mai buni fotbaliști din istorie.

ADVERTISEMENT

Marea surpriză a fost ca Messi să fie plasat pe locul 3, după Pele și Maradona. Dar înaintea lui Cristiano Ronaldo și a altor legende din toate timpurile, precum Johan Cruyff, Alfredo Di Stefano, Franz Beckenbauer, Zinedine Zidane, George Best și Ferenc Puskas.

ADVERTISEMENT