Life

Lucruri pe care probabil nu le știai despre Bridgerton, serialul fenomen de pe Netflix

Bridgerton a devenit în scurt timp una dintre cele mai apreciate producții Netflix, iar lansarea sezonului doi va fi pe 25 martie. Tu știai aceste detalii despre serialul fenomen?
11.03.2022 | 18:50
Lucruri pe care probabil nu le stiai despre Bridgerton serialul fenomen de pe Netflix
Premiera sezonului doi Bridgerton are loc pe 25 martie. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Serialul Bridgerton este unul dintre cele mai urmărite de pe Netflix. Bazat pe romanele lui Julia Quinn, a captat inimile telespectatorilor din întreaga lume, care s-au îndrăgostit de decorul din epoca regenței și de chimia intensă dintre Daphne Bridgerton și Simon, Ducele de Hastings.

Lucruri pe care probabil nu le știai despre seria Bridgerton

Sezonul doi al seriei va fi lansat pe 25 martie, iar Netflix anunță ca va fi unul foarte interesant. Atenția se mută asupra lordului Anthony. El se va afla în mijlocul unui triunghi amoros, împreună cu surorile Sharma Edwina și Kate, două noi personaje în universul Bridgerton.

ADVERTISEMENT

Până la debutul noului sezon, FANATIK a pregătit o listă cu lucruri pe care probabil nu le știai despre serial.

Julia Quinn a fost angajată ca și consultant pentru adaptarea cărților sale

Deși adaptarea serialului nu a fost scrisă de Quinn, ea a fost acolo pentru orice întrebări pe care le aveau producătorii, de la sistemul de conducere britanic până la acuratețea romanului.

ADVERTISEMENT

„Nu aveam de gând să-i spun lui Shonda Rhimes cum să facă televiziune. Nu este o adaptare cuvânt cu cuvânt și nu ar trebui să fie. Nu m-am așteptat niciodată la asta. Nu am vrut asta. Nu este despre ce ar trebui să fie televiziunea., a spus autoarea, într-un interviu acordat pentru Oprah Magazine.

Acțiunea serialul este plasată în Anglia secolului al XIX-lea

Bridgerton aduce în atenția publicului epoca regenței în Londra, zonă rar exploatată de către producătorii de televiziune. Shonda Rhimes și-a asumat acest risc.

ADVERTISEMENT

Serialul nu a fost filmat doar pe teritoriul Londrei

Scenele din parcuri și de pe străzi au fost filmate preponderent în Bath, Anglia. Alte cadre au fost filmate la diferite muzee și case istorice din țară, cum ar fi Muzeul de Artă Holburne și Casa Hatfield.

Regina Angliei a întrerupt filmările seriei

Scena în care Ducele și Daphne își pledează cazul Reginei Charlotte a fost filmată sub presiunea timpului deoarece Regina Elisabeta avea nevoie de Lancaster House din Londra pentru a găzdui un eveniment.

ADVERTISEMENT

„Am avut timp foarte limitat pentru a filma această scenă înainte ca Majestatea Sa (cea adevărată) să aibă nevoie de spațiu.”,  a dezvăluit Chris Van Dusen pe Twitter. 

În povestea originală, Regina Charlotte nu există

Julia Quinn a dezvăluit că, din punctul său de vedere, Regina Charlotte este cel mai spectaculos personaj nou din Bridgerton. Autoarea nu este decisă dacă și-ar fi dorit să o includă în cărți sau dacă este mai bine că a reușit să o contureze pentru serial.

Regina Charlotte a fost într-adevăr implicată în evenimentele societății

Personajul a schimbat de unul singur cursul vieții sociale a lui Daphne Bridgerton, când a numit-o „fără cusur” la prezentarea ei. Se pare că acest lucru a fost corect și din punct de vedere istoric.

„Ea a fost cu siguranță o parte foarte importantă a scenei sociale în timpul regenței, așa că să o avem alături de noi a fost important și din punct de vedere istoric”, a declarat Chris Van Dusen pentru ET Online. 

Bridgerton și The Crown au fost filmate în aceleași locații

Anumite scene pot părea familiare pentru telespectatorii Netflix, inclusiv Wilton House. Aici s-au filmat scene interioare atât pentru casa Ducelui și Ducesei și a reședinței Reginei Charlotte din Bridgerton, precum și interiorul Palatului Buckingham din The Crown, scrie marieclaire.com.

Casa Bridgerton a fost inspirată de casa familiei Prințesei Diana


Încă din primul episod, spectatorii sunt atrași în locuința de lux ale uneia dintre cele mai importante familii din Londra. Chris Van Dusen a mărturisit că interiorul casei Bridgerton a fost inspirat de vizita lui la casa părinților Prințesei Diana.

Există detalii în serial pe care doar cei care au citit cărțile le vor înțelege

„Ocazional vezi un bondar și toți cititorii cunosc semnificația unei albine, dar nu există nimic în prima carte sau sezon care să-ți spună ce înseamnă asta. Oricând cititorii văd o albină, vor ști despre ce este vorba.”, a declarat Julia. Quinn.

Au fost făcute 5.000 de costume pentru primul sezon

Designerul de costume Ellen Mirojnick a angajat o echipă de 238 de oameni ca să creeze piesele vestimentare pentru primul sezon Bridgerton. Doar Daphne Bridgerton avea 104 costume.

Muzica este adaptată după cântece pop actuale

Producătorii au angajat ansambluri muzicale pentru a adapta melodii pop actuale să sune precum cele din epoca regenței, de la „Thank you, next” al Arianei Grande și până la melodia „Bad boy” a lui Billie Eilish.

ADVERTISEMENT