News

Britanicii sunt convinși că vor descoperi combinația perfectă de medicamente anti-Covid-19 în iunie 2020

22.05.2020 | 15:34
Britanicii sunt convinsi ca vor descoperi combinatia perfecta de medicamente antiCovid19 in iunie 2020
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din Marea Britanie cred că un tratament medicamentos, eficient împotriva Covid-19, ar putea fi disponibil încă din luna iunie 2020.

Cercetătorii britanici cred că în iunie vor avea un tratament eficient anti-Covid-19

Britanicii au testat mai multe medicamente deja existente pe piață pe mai bine de 10.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus, implicați într-un „experiment” care are scopul de a determina care e combinația perfectă care ar putea ajuta în combaterea bolii.

ADVERTISEMENT

Așadar, britanicii așteaptă în luna iunie rezultatele acestui experiment, pentru a trage concluziile. Fiind vorba de medicamente deja aprobate, în funcție de rezultatele care vor veni în iunie, medicii vor încerca amestecul perfect de medicamente pentru a vindeca oamenii.

Medicamentele vor putea fi folosite la scară largă, din primul moment când vom avea un răspund concludent”, a explicat profesorul Martin Landray, cercetător șef la Universitatea din Oxford, conform The Sun.

ADVERTISEMENT

Profesorul susține că mii de vieți vor fi salvate după ce medicii vor afla, oficial, care e cea mai eficientă combinație de medicamente. Important de reținut minte, profesorul Landray e convins că e nevoie de un amestec de medicamente.

Printre medicamentele testate se află și celebra hidroxiclorochină, folosită de președintele SUA Donald Trump ca și „prevenție”. Alte medicamente adăugate în experiment sunt lopinavir-ritonavir și dexametazonă steroid. Antibioticul azitromicină și anti-inflamatorul tocilizumab au fost și ele trecute pe listă.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță nu va fi un singur învingător. Cel mai probabil, fiecare medicament va avea un efect redus, iar combinația de medicamente va ajuta”, a explicat expertul.

Cei 10.500 de oameni testați au acceptat să fie parte din experiment și au vârstele cuprinse între 1 an și 109 ani.

ADVERTISEMENT

Remdesivir, singura variantă viabilă până la vaccin?

Momentan, singurul medicament aprobat FDA, care ar putea ajuta în lupta cu Covid-19 este Remdesivirul. Cu toate acestea, remediul „minune” nu a fost momentan testat la scară largă, astfel că speranțele omenirii în remediul propus de Gilead ar putea fi risipite în următoarele luni.

Vaccinul rămâne singura soluție viabilă pe termen lung în neutralizarea SARS-CoV-2, însă oamenii vor mai avea de așteptat ani buni până când lucrurile se „vor rezolva”.

 

ADVERTISEMENT