News

Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă. Sute de blocuri vor fi afectate, cum arată harta reparațiilor

Bucureștenii vor rămâne din nou fără apă caldă, potrivit unui anunț al Termoenergetica. Așadar, peste 300 de blocuri din sectoarele 2,3,5 și 6 vor fi afectate.
26.06.2023 | 14:18
Bucurestenii raman din nou fara apa calda Sute de blocuri vor fi afectate cum arata harta reparatiilor
Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care vor fi efectuate lucrări de înlocuire și reparații ale conductelor din rețeaua primară, neatinse de om de zeci de an. Așadar, compania Termoenergetica a prezentat harta reparațiilor și a anunțat care vor fi zonele în care oamenii rămân fără apă caldă și, mai important, în ce perioadă de timp.

Bucureștenii rămân din nou fără apă caldă

Așadar, prima conductă afectată de reparații e Magistrala 1 Sud, în zona Bulevardelor Nicolae Grigorescu și Chișinău, mai exact în Sectoarele 2 și 3. Aici ”se vor executa toate operaţiunile necesare întregirii conductelor reţelei primare de termoficare, intervenţiile fiind impuse de finalizarea unor lucrări de reabilitare executate în cadrul Obiectivului 1 – Magistrala 1 Sud.

ADVERTISEMENT

Pentru aproximativ 200 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până pe 30 iunie, ora 23,00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1975, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare”, conform anunțului oficial. O altă conductă afectată va fi DN 400 mm, în zona intersecției străzilor Baba Novac cu Câmpia Libertății din Sectorul 3, unde se vor înlocui 150 de metri de țeavă.

Aici vor fi afectate 20 de blocuri până pe 14 iulie, la ora 23:00, fiind vorba de o țeavă pusă în funcțiune în 1964, adică o rețea de aproape 60 de ani de funcționare. Altă conductă afectată va fi DN 200 mm, în zona Șoselei Alexandria din Sectorul 5, acolo unde meșterii vor înlocui 60 de metri de conductă.

ADVERTISEMENT

Vor fi afectate de lucrări 25 de blocuri până pe 30 iunie, fiind vorba de o conductă veche de 35 de ani, pusă în funcționare cândva în 1987. Nu scapă de lucrări nici tronsonul de rețea DN 400 mm care face legătura Magistralei 1 – 3 Vest DN 1000 mm, între strada Sibiu și Bulevardul 1 Mai din Sectorul 6.

Aici vor fi afectate 60 de blocuri, care rămân fără apă caldă până pe 30 iunie 2023, la ora 23:00. Termoenergetica anunță că aici zace o conductă funcțională din 1982, așadar o rețea cu peste 40 de ani de funcționare. ”În cadrul acestui şantier vor fi înlocuite vane cu diametre de 200mm şi 400mm iar restul lucrărilor se vor face fără săpătură, pe gurile de vizitare a galeriei”, mai transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT

Totodată, compania responsabilă de aceste lucrări menționează că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și de decopertarea galeriilor. Așadar, lucrările ar putea întârzia, deși experții sunt optimiști și cred că vor exista zone unde rețelele de termoficare vor fi reparate chiar înainte de termen.

“Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert”, a mai transmis Termoenergetica printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Bucureștenii sunt deja obișnuiți cu această situație în care sute de blocuri rămân periodic fără apă caldă, însă primarii au explicat deseori că nu există altă soluție pentru a înlocui rețeaua antică de termoficare din București. Așadar, bucureștenii trebuie să rabde puțin fără apă caldă, uneori câteva zile sau săptămâni, în speranța că în viitor nu vor mai avea probleme în acest sens.

ADVERTISEMENT
Tags: