News

Bucureștiul mai are 3 cazinouri mari. Care segment al industriei jocurilor de noroc a fost cel mai afectat de criza COVID-19. Exclusiv

27.05.2020 | 12:34
Bucurestiul mai are 3 cazinouri mari Care segment al industriei jocurilor de noroc a fost cel mai afectat de criza COVID19 Exclusiv
Bucureștiul mai are 3 cazinouri mari! Care segment al industriei jocurilor de noroc a fost cel mai afectat de criza COVID-19. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Industria jocurilor de noroc din România a primit o lovitură importantă în pandemia de coronavirus, iar specialiștii estimează că restartul va fi unul foarte dificil. În București au mai rămas trei cazinouri mari, care au costuri uriașe funcționare, indiferent de numărul de clienți care le trece pragul.

Bucureștiul mai are 3 cazinouri mari: “Cheltuielile sunt de 500-600.000 de euro lunar, ceea ce este exclus să se facă în aceste condiții”

Sorin Constantinescu, consilier guvernamental în domeniul jocurilor de noroc, a vorbit pentru FANATIK despre cum sunt afectate marile cazinouri de criza COVID-19. Marea problemă este că marii jucători vin din străinătate și zborurile fiind încă limitate sau chiar suspendate, clientela de lux care joacă pe bani mulți va lipsi din aceste cazinouri după redeschidere.

ADVERTISEMENT

Iar costurile de funcționare ale unui astfel de local de lux sunt de 500.000 – 600.000 de euro lunar, indiferent de numărul de jucători care le calcă pragul. Astfel că, ar fi un miracol ca la finalul anului cei care manageriază cazinourile mari să nu iasă în pierdere.

“Noi făceam mai multe turnee la hotelurile mari, Intercontinental, Marriott. Dar acum nu ai cum să faci un turneu internațional de poker unde să aduni 1500 de oameni. Nu se mai poate. O altă problemă este că în București mai sunt doar 3 cazinouri: Radisson, Marriott și Casa Vernescu.

ADVERTISEMENT

Ei se bazeau pe clienții străini. Cu ei mai făceau bani. Cu românii este mai greu să faci bani acum. Nu mai sunt high rolerii care erau înainte. Fiind zborurile încă rechiziționate, poate până la finalul anului, nici turiști străini nu prea o să mai fie.

Iar la un cazinou, cheltuielile sunt de 500-600.000 de euro lunar, ceea ce este exclus să se facă în aceste condiții. Ei își pun problema că s-ar putea să nici nu mai deschidă anul ăsta”, a spus Sorin Constantinescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“Segmentul stradal a fost cel mai afectat, dar toate au fost. O revenire la normal, așa cum a fost înainte, nu văd anul ăsta să fie”

Cu toate acestea, cel mai afectat segment a fost cel stradal: casele de pariuri. Care au primit o dublă lovitură: închiderea unităților și dispariția ofertelor de pariuri sportive după suspendarea majorității competițiilor:

“Segmentul stradal a fost cel mai afectat, dar toate au fost. O revenire la normal, așa cum a fost înainte, nu văd anul ăsta să fie. Jocurile de noroc înseamnă socializare.

ADVERTISEMENT

Nu e același lucru să îl faci cu mască pe față și într-o cutie de plexiglas. Nu mai e același feeling și unii vor prefera să stea acasă decât să fie obișnuiți cu toate aceste reguli”, explică expertul în jocuri de noroc.

“Conform normelor de distanțare, nu se poate ca pokerul să fie deschis, că nu pot sta la distanță atât de mare”

În ceea ce privește jocurile de poker, Constantinescu susține că atâta timp cât vor exista regulile de distanțare fizică, pokerul nu se va putea juca în mod normal, mai ales dacă vor exista și panourile despărțitoare:

“Chiar dacă se redeschide pe 15 iunie, pokerul nu va putea fi deschis. Conform normelor de distanțare, nu se poate ca pokerul să fie deschis, că nu pot sta la distanță atât de mare.

Nu poți să faci poker cu două persoane la masă și nici să pui cutii de plexiglas. Oamenii vor prefera să joace online decât să stea și să joace în cutii de plexiglas. Nu există spațiu suficient”, a spus Constantinescu pentru FANATIK.

Deschiderea caselor de pariuri și a cazinourilor este preconizată pentru data de 15 iunie, dată la care s-ar putea deschide și restaurantele. Însă, la fel ca și celelalte localuri din spațiu închis, casele de pariuri trebuie să țină cont de distanțarea socială și celelalte reguli.

  • 600.000 de euro lunar sunt cheltuielile de întreținere ale unui cazinou mare
  • 60.000.000 de euro este pierderea estimată de industria jocurilor de noroc în pandemie
ADVERTISEMENT
Tags: