Fotbal international

Bucureștiul poate pierde meciurile de la Euro 2021. Ministrul Novak: „Să se dea o Hotărâre de Guvern“. Update

18.03.2021 | 16:54
Bucurestiul poate pierde meciurile de la Euro 2021 Ministrul Novak Sa se dea o Hotarare de Guvern Update
ADVERTISEMENT

Se dicută din nou despre desfășurarea Campionatului European din vară, iar UEFA impune o altă condiție îngrijorătoare pentru București.


UPDATE 18 martie, ora 16:55 / Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a confirmat faptul că România ar putea pierde Euro 2021, dacă spectatorii nu vor avea acces pe stadion.

ADVERTISEMENT

„Este o asumare pe Euro 2020 ca să avem spectatori la meciuri. Am vorbit ieri cu premierul Florin Câțu să se dea o Hotărâre de Guvern special pe acest turneu final, pentru a rezolva problema cu fanii.

Trebuie să ne asumăm că vom avea un procent de 20-25% de spectatori la meciuri, indiferent de evoluția pandemiei. Altfel, riscăm să ne scoată din lista orașelor gazdă și va fi un dezastru pentru noi.

ADVERTISEMENT

Putem să decidem noi cu Ministerul Sănătății, este un pas înainte. Este un proiect axat exclusiv pe Euro 2020, nu și pentru alte competiții interne. Lucrăm pe acest cadru și cu testele PCR. Nu vrem să creăm probleme înainte de Euro 2020.

E clar că o să avem nevoie, totuși, de câteva meciuri-test, meciuri pilot, și o să vedem dacă se va decide și dacă sunt cluburi care să-și asume să rezolve aceste standarde. Dacă nu vom reuși să punem la cale un plan și nu vom avea spectatori la meciuri, atunci Bucureștiul va fi scos de pe lista orașelor gazdă ale Euro 2020, a declarat ministrul la Digisport.

ADVERTISEMENT

Ştire iniţială 16 martie 2021, ora 19:45

Aleksander Ceferin le-a cerut tuturor țărilor gază să accepte fani pe stadioane în ciuda pandemiei de coronavirus, pentru că nu se dorește desfășurarea competiției cu stadioanele goale.

Este o decizie destul de dură pentru meciurile găzduite la București, mai ales că tot sezonul de Liga 1 a fost lipsit de fani pe stadioane și nici nu s-a preconizat exact o dată la care fanii pot reveni.

ADVERTISEMENT

Pericol pentru găzduirea meciurilor de la EURO 2021 a Bucureștiului

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a spus clar că își dorește ca toate meciurile de la turneul final să fie găzduite cu spectatori în tribune, în ciuda pandemiei.

„Avem diverse scenarii, dar nu ne mai gândim la opțiunea de a juca pe stadioane goale. Niciun meci fără spectatori la Euro. Planul ideal este să organizăm Euro în 12 orașe din 12 țări, cum s-a stabilit inițial. 

Dar, dacă acest lucru nu va fi posibil, vom juca în zece sau unsprezece țări”, a spus Aleksander Ceferin pentru SkySports.

București urmează să găzduiască patru meciuri. Când se ia decizia finală

București ar urma să găzduiască patru meciuri la Campionatul European din vară, trei în faza grupelor și unul în optimile de finală, asta dacă va fi respectată și această ultimă condiție pusă de UEFA.

Federația Română de Fotbal are termen până pe data de 7 aprilie să ia o decizie, urmând ca pe 19 aprilie să participe la Congresul UEFA, unde se va lua decizia finală.

Până acum, deși au mai fost discuții privind revenirea fanilor pe stadioanei, sezonul competițional din Liga 1 s-a desfășurat fără spectatori, același lucru întâmplându-se și în Cupa României sau în ligile inferioare.

  • 12 orașe trebuie să găzduiască EURO 2020: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma, Sankt Petersburg
ADVERTISEMENT
Tags: