Fotbal international

România cu două brigăzi de arbitri la Euro 2020?! “Eu cred că ambii vor fi la turneul final!”. Exclusiv

11.03.2021 | 22:42
Romania cu doua brigazi de arbitri la Euro 2020 Eu cred ca ambii vor fi la turneul final Exclusiv
ADVERTISEMENT

România va găzdui pentru prima dată meciuri de la Campionatul European și este aproape de o nouă performanță: să trimită două brigăzi de arbitri la turneul final european. 

România cu două brigăzi de arbitri la Euro 2020? Hațegan și Kovacs, cu șanse de a fi convocați

Anunțul a fost făcut de fostul mare arbitru internațional, Adrian Porumboiu, care spunea că atât Hațegan cât și Istvan Kovacs merită să fie la turneul final european după ce au fost convocați la mai multe meciuri europene din acest sezon:

ADVERTISEMENT

“Eu cred că și Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs vor fi convocați la Euro. Sunt doi arbitrii care au condus multe meciuri, au experiență și nu aș vedea nicio problemă. Sincer, îi văd pe ambii la Campionatul European”, a spus Adrian Porumboiu pentru FANATIK.

Hațegan și Kovacs au condus Slavia Praga – Rangers!

Ovidiu Hațegan a condus la centru meciul tur din optimile Europa League dintre Slavia Praga și Rangers. Brigada românească a fost formată din Vasile Marinescu şi Sebastian Gheorghe, în timp ce rezervă a fost chiar Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

Centralul din Arad a fost absolvit de orice vină din scandalul de rasism de la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, disputat în decembrie anul trecut. Sebastian Colțescu, arbitrul de rezervă al meciului l-a identificat pe Pierre Webo, secundul turcilor, cu apelativul “ăla negru”, iar acest fapt a iscat un uriaș scandal.

Ovidiu Hațegan, absolvit de orice vină în scandalul de rasism de la PSG – Bașakșehir

Turcii l-au acuzat pe arbitrul român că este rasist și au ieșit de pe teren. Meciul s-a reluat abia după 24 de ore cu o altă brigadă de arbitri. UEFA a demarat o anchetă și l-a absolvit pe Sebastian Colțescu de acuzele rasiste.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, forul european consideră că arbitrul de rezervă a avut o conduită necorespunzătoare și a fost suspendat din arbitraj până la finalul sezonului. Nu a scăpat nici asistentul Octavian Șovre, care a primit o mustrare. Nici el nu a fost în brigada lui Hațegan la meciul din Europa League.

Porumboiu: “Decizia UEFA o calific politically correct. Să nu supere pe nimeni”

Adrian Porumboiu consideră că Ovidiu Hațegan nu va avea de suferit după acest scandal, însă recunoaște că imaginea bună a centralului din Arad a mai scăzut puțin, în condițiile în care se afla la centrul acelui meci:

ADVERTISEMENT

“Nici Hațegan nu cred că va fi afectat. Nu i se pot imputa anumite lucruri, dar pe de altă parte el este șeful brigăzii. Poate fi afectat ca imagine. Avea o imagine foarte bună și a fost o problemă că era arbitrul de centru de la acel joc.

Decizia UEFA o calific politically correct, așa aș numi-o. Să nu supere pe nimeni. Realitatea este că n-a fost nimic de o gravitate extremă. S-a dovedit că n-a fost vorba de rasism. Numai rasism nu a fost la Colțescu.

Cu cât durează mai mult o astfel de analiză, cu atât mai mult se disipă conținutul ei. După această decizie, nimeni nu are cu adevărat ceva de pierdut. Antrenorul este suspendat un meci, avertisment lui Șovre care a meritat pe deplin și l-a suspendat pe cel care nu mai era pe lista FIFA”, a spus Porumboiu pentru FANATIK.

În anul 2016, Ovidiu Hațegan devenea primul “central” român convocat de UEFA la un campionat european după 28 de ani. Anterior, Ioan Igna a fost convocat la Campionatul European din 1988.

  • 40 de ani are Ovidiu Hațegan
  • 36 de ani are Istvan Kovacs
ADVERTISEMENT