Life

Bucurie pentru Oana Pellea! Ce se întâmplă cu casa din Băilești a marelui actor Amza Pellea

Oana Pellea are motive de bucurie după ce, de curând, casa în care a copilărit tatăl ei, marele Amza Pellea, se va transforma.
17.02.2024 | 13:35
Bucurie pentru Oana Pellea Ce se intampla cu casa din Bailesti a marelui actor Amza Pellea
Casa lui Amza Pellea a trecut prin transformări majore / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Casa din Băilești, acolo unde s-a născut și a copilărit Amza Pellea, se va transforma, autoritățile din Dolj luând decizia să investească în zonă.

Ce se întâmplă cu casa lui Amza Pellea! Oana, fiica lui, e încântată

Casa în care s-a născut Amza Pellea este în Băilești, în județul Dolj. În curând, a dezvăluit președintele Consiliului Județean, după o serie de lucrări realizate sub egida Muzeului Olteniei, casa va deveni punct de atracție turistică.

ADVERTISEMENT

„Am primit, cu încântare, vizita Oanei Pellea, fiica marelui actor, la Consiliul Județean Dolj. Împreună, am stabilit ziua în care vom inaugura Casa memorială „Amza Pellea”, ca punct muzeal aflat în subordinea Muzeului Olteniei.

Pe 7 aprilie, chiar de ziua nașterii lui Amza Pellea, îl vom comemora printr-un eveniment inaugural care va avea loc la Băilești, în prezența actriței Oana Pellea și a altor personalități marcante din lumea teatrului și filmului românesc”, spune Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, citat de Gândul.

ADVERTISEMENT

Casa Memorială Amza Pellea a fost subiectul unor lucrări de reabilitare complexe. Mai exact, a fost refăcută, conform arhitecturii originale, fațada casei. La interior, de asemenea, au fost făcute lucrări pentru ca mobilierul original și restul obiectelor să fie impecabile.

De asemenea, odată cu inaugurarea ca punct muzeal și turistic, publicul va avea ocazia să admire și o expoziție digitală. În plus, obiecte personale care au fost ale lui Amza Pellea vor fi prezentate pentru prima oară publicului.

ADVERTISEMENT

Casa lui Amza Pellea se putea vizita contra unei sume de bani

Inaugurarea Casei Memoriale Amza Pellea a fost făcută cu ani în urmă. Mai exact, în august 2008. De atunci, casa a putut fi vizitată în întregime, dormitorul, holul și biroul fiind deschise publicului, contra unei taxe de vizitare.

Cu toate acestea, până acum, fațada nu fusese refăcută. Când a văzut ce lucruri au fost realizate, Oana Pellea, emoționată, a postat un mesaj de mulțumire autorităților care au făcut posibilă renovarea.

ADVERTISEMENT

”Mulțumesc domnului Președinte al Consiliului Județean Dolj-Cosmin Vasile și domnului Director al Muzeului Olteniei – Florin Ridiche. Fără ajutorul domniilor lor… Nimic nu ar fi fost posibil! Deci… 7 Aprilie. Vă așteptăm la inaugurare!”, a notat fiica lui Amza Pellea, Oana.

Amza Pellea s-a născut în Băilești,  pe 7 aprilie 1931 și a murit în 1983, pe 12 decembrie. La doar 53 de ani, marele actor a murit din cauza unui cancer pulmonar. Fiica lui, Oana, avea doar 22 de ani când tatăl ei a încetat din viață.

ADVERTISEMENT