Life

Cine a fost marea iubire a lui Amza Pellea. Domnica, fata după care uriașul actor s-a aruncat în bazin, deși nu știa să înoate

Marea iubire a lui Amza Pellea a fost Domnica, fata cu ochi de smarald, pentru care actorul a făcut un gest extrem, care i-a pus viața în pericol
07.04.2023 | 08:00
Cine a fost marea iubire a lui Amza Pellea Domnica fata dupa care uriasul actor sa aruncat in bazin desi nu stia sa inoate
Marea iubire a lui Amza Pellea. Sursa foto: Facebook.com/Oana Pellea Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Marele actor Amza Pellea a fost un adevărat geniu al cinematografiei. Îndrăgitul actor ar fi împlinit 92 de ani astăzi, pe 7 aprilie. Deși mulți îl știu din nenumăratele filme în care a jucat, puțini sunt cei care știu povestea de dragoste impresionantă dintre el și Domnica, cea care avea să îi devină soție. Actorul arăta foarte bine în tinerețe și avea multe admiratoare. Marea iubire a lui Amza Pellea a fost însă Domnica.

Cine a fost Domnica, iubirea vieții lui Amza Pellea

Cea care i-a sucit mințile lui Amza Pellea se numea Domnica Policrat. Era o femeie mignonă, cu o siluetă de invidiat și aprigă nevoie mare. Ochii verzi și zâmbetul cald i-au furat inima actorului Amza Pellea încă de la prima vedere.

ADVERTISEMENT

Domnica Policrat a fost și sportivă, mai exact, campioană la gimnastică. Avea un spirit liber și o inteligență ascuțită, iar actorul nu a putut rezista farmecelor grecoaicei. I-a devenit soție lui Amza Pellea pe 28 septembrie, în anul 1958, iar astfel au pecetluit o poveste de dragoste care dăinuie și astăzi. Au fost căsătoriți vreme de 25 de ani, iar Domnica i-a oferit lui Amza Pellea și o fiică, pe Oana Pellea, care a pășit pe urmele tatălui său.

Cum a cunoscut-o Amza Pellea pe Domnica, poveste incredibilă la ștrand

Povestea dintre Amza Pellea și marea lui iubire, Domnica, a început într-un mod amuzant. Cea care a povestit cu lux de amănunte prima întâlnire a celor doi este chiar fiica Oana Pellea. Actrița a făcut publice detaliile întâlnirii cu năbădăi printr-o postare presărată cu umor.

ADVERTISEMENT

„Amza s-a dus cu trupa de actori la Craiova, cu Răuțchi, cu Cozorici, la ștrand. Și a apărut Domnica, o superbitate de femeie, cu ochii verzi, foarte sportivă, fusese și campioană la gimnastică, la juniori. Făcea o grămadă de nebunii. Mergea în picioare pe motocicletă, dansa rock’n-roll extraordinar! Și Amza, când a văzut-o, a zis: ‘Mamă, ce frumusețe!’ Dar toată lumea i-a spus să stea liniștit, că nu era de nasul său.

Dar ce-a făcut la ștrand cu Domnica? S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care știau că Amza nu învățase să înoate! Era când pe fundul bazinului, când la suprafață, dar tot încerca să-i vorbească Domnicăi. Iar ea nu-l băga în seamă. Amza era doar unul dintre miliardele de băieți care-i făceau curte.” , povestea Oana Pellea în postarea sa.

ADVERTISEMENT

Dar povestea nu se încheie aici, deoarece Amza Pellea i-a dat întâlnire din nou Domnicăi, în parc, iar peripețiile au continuat. Amza Pellea s-a lăsat așteptat la prima întâlnire cu Domnica, iar aceasta l-a așteptat, dar nu oricum, ci s-a urcat într-un copac.

“La ora 23:30, pe aleea parcului, foarte melancolic și singuratic, cine-mi venea, cu mâinile în buzunar? Amza! Care nu mai spera s-o mai găsească pe Domnica, așa că trecea artistic pe acolo, fluierând ‘Je suis seul ce soir’. Domnica nici nu știa cum îl cheamă și, din copac, i-a făcut: ‘Pâs-Pâs!’. Lui i s-a părut ceva incredibil.

ADVERTISEMENT

Cred și eu! Să găsești o fată superbă într-un copac… A ajutat-o să coboare și i-a recitat din Minulescu: ‘Și ai să mă uiți, căci și uitarea e scrisă-n legile omenești’. Cu asta a cucerit-o! Pe Podul din Parcul Bibescu a sărutat-o și a condus-o acasă”, a mai adăugat Oana Pellea în postarea ei de pe Facebook.

De ce a murit Amza Pellea, pe 12 decembrie 1983

Amza Pellea s-a atins din viață mult prea devreme. Avea doar 52 de ani iar cauza morții sale a fost cancerul pulmonar, cu care s-a luptat ceva timp. Cu toate acestea, au existat și speculații conform cărora îndrăgitul actor și-ar fi găsit sfârșitul în alt mod.

Au circulat zvonuri conform cărora moartea lui Amza Pellea ar fi fost premeditată de Securitate. Popularitatea actorului ar fi fost motivul, iar Ceaușescu nu ar fi conceput să existe cineva cu o notorietate mai mare.

Mai mult decât atât, în timp ce interpreta un monolog al personajului Nea Mărin, Amza Pellea ar fi strecurat o poantă care făcea referire la soții Ceaușescu. Actorul ar fi spus “Leana lu’ Zăpăcitul din capul statului”, în loc de “Leana lu’ Zăpăcitul din capul satului”. Iar acest lucru l-ar fi enervat la culme pe fostul dictator comunist.

Cu toate acestea, totul rămâne la nivel de zvon, deoarece nici Oana Pellea nu a confirmat sau infirmat aceste supoziții.

Cele mai cunoscute filme cu Amza Pellea

Amza Pellea a impresionat prin rolurile cu greutate ale unor personaje istorice – Mihai Viteazul sau Decebal – dar şi prin rolul de comedie al lui Nea Mărin, care încă strârnește hohote de râs.

A doua mare iubire a lui Amza Pellea a fost scena. El a realizat filme care vor rămâne pentru eternitate în cinematografia română. Printre cele mai cunoscute, cu marele actor în rol principal, FANATIK vă enumeră: “Nea Mărin Miliardar”(1979), “Mihai Viteazul”(1970), “Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”(1972), “Nemuritorii”(1974), “Haiducii”(1966), “Dacii”(1967), “Neamul Șoimăreștilor”(1965), “Ciprian Porumbescu”(1973), “Ecaterina Teodoroiu”(1978), “Duios Anastasia trecea”(1979), “Imposibila iubire”(1983).

În 1983, maestrul a urcat pentru ultima dată pe scena Teatrului de Comedie, unde a interpretat personajul bătrânului moșier Muromski din „Procesul”. Acest an avea să fie și ultimul în care Amza Pellea a urcat pe scena vieții.

Amza Pellea a primit o stea, in memoriam, în anul 2011, pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame), un spațiul dedicat marilor valori ale filmului și teatrului românesc, din Piaţa Timpului din București.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie