News

Astra-i Steaua! Ce TABIETURI au Alibec, Budescu şi Teixeira la FCSB!

Într-un an şi jumătate Gigi Becali a transferat de la Astra 7 fotbalişti pentru care a plătit peste 4.00.000 de euro. Fiecare cu calităţile, defectele şi obiceiurile sale. Încet dar sigur...
24.07.2017 | 00:24
Astrai Steaua Ce TABIETURI au Alibec Budescu si Teixeira la FCSB
ADVERTISEMENT

Într-un an şi jumătate Gigi Becali a transferat de la Astra 7 fotbalişti pentru care a plătit peste 4.00.000 de euro. Fiecare cu calităţile, defectele şi obiceiurile sale. Încet dar sigur jucătorii transferaţi de la Astra au început să facă legea la Steaua, iar evoluţiile lor au fost aproape decisive pentru obţinerea celor două victorii ale roş-albaştrilor de până acum din Liga 1. Fie că au dat pase de gol sau fie că au marcat foştii “astrali” şi-au făcut simţită prezenţa pe teren.

Budescu deja a înscris pentru Steaua, în meciul cu FC Voluntari, iar la Timişoara a dat o pasă de gol. La rîndul său, Teixeira are şi el o pasă de gol după ce a contribuit la reuşita lui Dennis Man din finalul meciului cu FC Voluntari. În primul joc din Liga 1, dintre jucătorii de la Astra, pe gazon au fost titulari: Enache, Morais, Budescu, iar în partea a doua a meciului au intrat Alibec, De Amorim şi Teixeira.

ADVERTISEMENT

La Timişora, dintre foştii elevi au lui Şumudică s-au aflat pe teren titulari: Enache, Morais, Budescu şi Alibec, iar ulterior a intrat Teixeira.

Budescu şi Alibec la Steaua. Adio, libertate!

Budescu Alibec Steaua. Însă jucătorii veniţi de la Astra nu au fost chiar atît de adus. Patronul Stelei a făcut pentru reuşita achiziţiilor respective şi unele compromisuri. Gigi Becali a decis să transfere de la rivala Astra Giurgiu cei mai buni fotbalişti pe care Marius Şumudică i-a avut la echipă, deşi era conştient că poate să îşi „dinamiteze” atmosfera în vestiar prin aducerea acestora.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că unora dintre jucătorii respectivi le „suportă” cele mai mari salarii din echipă, 20.000 de euro pe lună, latifundiarul din Pipera le-a acceptat unor foşti astrali şi tabieturile pe care le aveau la fosta campioană a României. Mai mult sau mai puţin, dar sigur deranjante la nivelul la care se vrea trupa lui Gigi Becali, pretenţiile fiind clar peste ceea ce era la Giurgiu, chiar dacă odată cu trecerea timpului lucrurile s-au mai reglat şi la acest capitol. Fie că i-a mai certat public, fie că a discutat individual cu ei, Alibec, Budescu şi ceilalţi fotbalişti de la Astra şi-au dat seama că la Steaua nu vor mai avea niciodată libertatea pe care au avut-o atunci când au fost antrenaţi de Marius Şumudică.

Enache i-a „umilit” în faţa fileului

Primul jucător pe care Gigi Becali l-a transferat de la Astra la Steaua a fost Gabi Enache. S-a întâmplat la începutul lunii februarie 2016, atunci când latifundiarul din Pipera a plătit pentru el 500.000 de euro. După venirea sa, la Steaua au început să se joace în timpul liber din cantonamente şi partide de tenis de masă pe lângă cele „tradiţionale” de cărţi sau table. Enache i-a „umilit” pe toţi coechipieri în faţa fileului pentru simplul motiv că a fost campion naţional la acest sport, pe care l-a practicat la nivel înalt până la vârsta de 17 ani.

ADVERTISEMENT

I-a fost trecut cu vederea „afrontul” adus comunităţii, dar a intrat în colimatorul lui Gigi Becali nu numai din cauza prestaţiei din partida cu Osmanlispor când şi-a lăsat echipa în zece după ce l-a lovit cu capul pe un adversar la sfârşitul primei reprize, dar şi pentru că patronul, religios şi familist convins din fire, nu s-a împăcat deloc cu faptul că fundaşul său şi-a părăsit soţia şi copilul pentru altă femeie.

De Amorim vrea sală de fitnnes

După Gabi Enache, Gigi Becali a hotărât să îi transfere la Steaua pe De Amorim şi pe Boldrin, pentru care a scos din buzunar 1.000.000 de euro. FANATIK a aflat că mijlocaşul brazilian de bandă, care pe data de 27 mai 2016 şi-a luat şi cetăţenia română, este un mare iubitor de fitnnes. Îi place foarte mult să-şi îmbunătăţească condiţia fizică şi le-a spus apropiaţilor că îşi doreşte să-şi deschidă în România o sală de fitnnes în cel mai scurt timp. Binenţeles că a devenit unul dintre elevii favoriţi ai preparatorului fizic de la FCSB, Marian Lupu, deoarce nu face niciodată rabat de la efort, deşi la Astra nu prea lucrau aşa de mult la acest capitol.

ADVERTISEMENT

Între timp Boldrin a părăsit Steaua şi a semnat în Turcia, iar fostul său coleg de cameră De Amorim nici el nu prea se mai află în graţiile lui Gigi Becali. Patronul „roş-albaştrilor” i-a anunţat pe impresarii mijlojlocaşului cu cetăţenie română că dacă îi găsesc o ofertă bună de transfer, care să convină tuturor părţilor, în special conducerii, acesta ar putea pleca de la Steaua.

 Alibec, de la cel mai mare fan Coca Cola la cel mai bun de pe teren

Cel mai costisitor tranasfer pe care Gigi Becali l-a făcut de la Astra a fost achiziţionarea lui Denis Alibec. Patronul „roş-albaştrilor” a plătit 1.700.000 de euro pe atacantul care să-l ducă în grupele Ligii Campionilor. Numai că, surpriză, chiar Mihai Stoica, mâna dreaptă a patronului, nu s-a arătat deloc un fan al fostului astral. Mai mult, după partida Franţa-România 2-1 de la Euro 2016, MM nu a pierdut prilejul să-l ironizeze pe Alibec.

Oricât de bine ar juca Chiricheş (unde-s ăia care îl criticau după amicalul cu Ucraina?), oricâte comoţii ar suferi Braveheart Pintilii, dacă te-ai decis să-l schimbi pe cel care a alergat cu centrul de greutate al echipei în spate, Florin Andone, nu te baza pe iconiţe. Încearcă cu Keşeru! Ştie cum stă treaba prin Franţa. Şi nu e fan Coca-Cola. Părerea mea, a scris Mihai Stoica pe Facebook, dorind să scoată în evidenţă că Alibec nu trebuia trimis pe teren în minutul 41 în locul lui Florin Andone, deoarece are probleme cu kilogramele în plus.

Dar după ce Denis Alibec a ajuns cu cai şi bagaje la Steaua, Mihai Stoica şi-a schimbat discursul faţă de Alibec, dar a ţinut să discute serios cu el înainte. MM i-a amintit lui Alibec că vestiarul Stelei nu se compară cu cel al lui Marius Şumudică şi este bine să lase depoarte Coca Cola şi ţigările. Mai mult, directorul sportiv al Stelei i-a atras atenţia noului jucător că libertatea pe care o avea la şedinţele de pregătire de la Astra nu o va avea şi la Steaua. Deşi Gigi Becali l-a responsabilizat cu onoarea de a purta banderola de căpitan, Alibec a ieşit în evidenţă, pe lângă golurile pe care le-a marcat, şi cu un un incident faţă de Laurenţiu Reghecampf atunci când a vociferat şi a plecat direct la vestiare în momentul în care a fost schimbat la unul dintre meciurile din Liga 1.

Budescu i-a surprins pe toţi

Budescu Alibec Steaua. Un alt transfer tot la fel de costisitor, pe bani grei şi la propriu, şi la figurat, a fost şi cel al lui Constantin Budescu. Pentru care Gigi Becali a plătit clauza de reziliere de 700.000 de euro trecând peste toate „bârfele” picurate în ureche de „cârcotaşi”, că e gras, că e fiţos, că e capricios, că e foarte mândru de el…

Chiar dacă antrenorii au crezut că vor avea mult de muncă la capitolul „greutate” cu fostul decar al Astrei, Budescu a ajuns în cantonamentul stelist fără niciun kilogram în plus, iar exerciţiile fizice pe care trebuie să le facă la antrenamente, le „duce” de la început până la sfârşit fără nicio problemă. Iar evoluţiile din primele 2 etape ale lui “Costică” îi confirmă forma fizică bună.

„Budi” şi-a păstrat, totuşi, un „tabiet” de la Astra. Chiar dacă exerseză şi în timpul şedinţelor de pregătire executarea fazelor fixe, el rămâne pe teren şi după finalul antrenamentelor să-şi perfecţioneze „torpilele”. De altfel Budescu şi Alibec sunt primii doi executanţi ai fazelor fixe la Steaua.

Teixeira lucrează o oră la sala de forţă

Budescu Alibec Steaua. Unul dintre foştii fotbalişti ai Astrei care şi-a păstrat aproape toate obiceiurile pe care le avea sub comanda lui Marius Şumudică este Filipe Teixeira. Ca şi în trecut, la Astra, şi acum, la Steaua, portughezul vine la antrenamente cu o oră mai devreme şi, indiferent de programul pe care îl anunţă antrenorul Nicolae Dică, el vrea să lucreze 60 de minute înainte la sala de forţă. Consideră că la 37 de ani este extrem de important să fie pregătit bine fizic.

Reversul medaliei, ca să spunem aşa, este că Teixeira nu o să participe la toate şedinţele de încălzire pe care le va efectua „Dicanio” cu restul lotului. Mijlocaşul portughez va intra direct „în pâine” pe parcursul antrenamentelor tactice. Mai mult, Şumudică i-a transmis lui Gigi Becali că este bine ca Teixeira să fie lăsat să urmeze programul pe care el îl avea la Astra ca să dea randament maxim. Concret, fostul antrenor al giurgiuvenilor nu îl folosea în mai mult de patru meciuri consecutive „că nu duce”, iar antrenamentele pe care le efectuează trebuie stabilite de comun acord cu el. Rezultatele acestor „compromisuri” se văd în timpul meciurilor, Teixeira demonstrând nu o dată că este fotbalistul care poate decide o partidă.

Junior Morais e la turaţie maximă

Unul dintre foştii jucători ai Astrei care nu va avea nicio problemă cu acomodarea la Steaua este fundaşul stânga Junior Morais. Acesta le-a spus antrenorilor Stelei că el poate să efectueze fără nicio reţinere programul pe care Dică îl face.

FANATIK a aflat că în timpul perioadei petrecute la Astra (6 ani, între 2011 şi 2017), noul fundaş stânga al Stelei era printre primii jucători la testele fizice. Mai mult, a „fentat” şi accidentările grave datorită masei musculare pe care o posedă. Astfel că este de aşteptat ca Morais să devină în cel mai scurt titular de drept pe flancul stîng al echipei lui Gigi Becali.

60.000 de euro, adică 3 salarii în avans, i-a promis Gigi Becali lui Filipe Teixeira ca să îl convingă să semneze cu FCSB

12 assisturi a avut Constantin Budescu în campionatul trecut, cel mai bun pasator decisiv al sezonului, dar şi jucătorul în activitate cu cele mai multe pase de gol în Liga I: 41 în 142 de jocuri

11 goluri, 5 pase decisive şi 2 penalty-uri obţinute sunt cifrele din campionatul trecut ale lui Denis Alibec, cel mai scump transfer realizat între două cluburi din România, 2,04 milioane de euro

ADVERTISEMENT