News

Bulgaria și Serbia redeschid granițele pentru turiști de la 1 iunie. Ce decizie a luat România

19.05.2020 | 20:33
Bulgaria si Serbia redeschid granitele pentru turisti de la 1 iunie Ce decizie a luat Romania
ADVERTISEMENT

Bulgaria și Serbia au anunțat redeschiderea granițelor pentru turiști de la 1 iunie, după o videoconferință între premierul bulgar și președintele sârb și la care au mai participat Ludovic Orban și prim-ministrul Greciei.

Bulgaria și Serbia redeschid granițele pentru turiști de la 1 iunie

Conform Digi24, premierul Bulgariei, Boyko Borissov, a anunțat că țara sa și Serbia au luat decizia de a redeschide oficial granițele pentru turiști începând cu de 1 iunie, dată la care cei patru oficiali se vor întâlni și fizic.

ADVERTISEMENT

”De la 1 iunie ridicăm carantina pentru cei care călătoresc în scop de afaceri, personal sau alte scopuri. Aceeași decizie a luat-o și Serbia. România încă nu s-a decis, încă se discută acolo”, a spus Borissov.

Guvernul României a anunțat că reuniunea, organizată la inițiativa părții bulgare, s-a constituit într-un exercițiu de consultare în perspectiva unor posibile viitoare măsuri de relaxare, de o manieră coordonată, a restricțiilor de circulație, în scop de afaceri, umanitar, familial, respectiv turistic, între cele patru state.

ADVERTISEMENT

Călătorii care ajung în Bulgaria după 1 iunie vor prezenta declarații pe proprie răspundere

”Prim-ministrul român a informat în legătură cu dezbaterea în curs, din Parlamentul României, referitor la legislația cu privire la instituirea stării de alertă”, se mai notează în comunicatul de la Palatul Victoria.

S-a convenit, astfel, menținerea unui contact strâns între cei patru lideri, fiind evocată, de asemenea, de către partea bulgară, intenția de organizare a unei reuniuni formale, la nivel cvadrilateral, în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Călătorii care ajung în Bulgaria după 1 iunie vor prezenta declarații pe proprie răspundere care să ateste că nu au fost carantinați, că nu au simptome de coronavirus, că sunt familiarizați cu situația din țara în care călătoresc și își asumă pe deplin riscul călătoriei.

Organizația Patronală Mamaia-Constanța (OPMCTA) a anunțat că peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor redeschide în jurul datei de 1 iunie, atunci când va fi permis accesul și pe terase.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă cele peste 100 de hoteluri cumulează 35.000 de locuri de cazare, organizația patronală estimează un grad de ocupare de 25-30%, ceea ce însemnă că 8.500-10.000 de turiști se vor caza în structurile clasificate de pe litoral în prima săptămână din iunie.

ADVERTISEMENT