Sport

Burcă, explicații pentru startul slab de sezon al lui Dinamo: „Am întâlnit cele mai bune echipe”

Ovidiu Burcă a oferit explicații înaintea duelului dintre Dinamo și FC Botoșani pentru startul slab de sezon al „câinilor”.
13.08.2023 | 13:26
Burca explicatii pentru startul slab de sezon al lui Dinamo Am intalnit cele mai bune echipe
Ovidiu Burcă a prefațat duelul dintre Dinamo și Botoșani. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dinamo caută prima victorie de la revenirea în SuperLiga. Clubul din Ștefan cel Mare primește vizita lui FC Botoșani, luni, 14 august, de la ora 20:30, în meciul care închide etapa a 5-a. Etapa trecută, „câinii” au obținut primul punct, iar Ovidiu Burcă a anunțat înaintea duelului cu moldovenii că situația de la echipă s-a îmbunătățit.

Ovidiu Burcă anunță îmbunătățiri la Dinamo: „Echipa este mai bine de la zi la zi”

Ovidiu Burcă a început conferința de presă premergătoare duelului Dinamo – FC Botoșani prin a-l lăuda pe Marius Croitoru. Antrenorul „câinilor” se așteaptă la un duel extrem de dificil, deoarece moldovenii sunt, de asemenea, în criză de puncte în acest start de campionat.

ADVERTISEMENT

„Ne va aștepta un meci mai dificil decât pare la prima vedere pentru că întâlnim o echipă cu jucători de calitate, un antrenor care s-a întors după mult timp într-un mediu pe care-l controlează foarte bine și unde a avut succes. Este un antrenor, și aici mă refer la Croitoru, care atunci când a fost la Botoșani și a avut susținerea clubului a făcut lucruri foarte frumoase. 

Pe de altă parte, încearcă să formeze și el, la fel ca și noi, o echipă competitivă. Nu este ușor, a adus mulți jucători noi, dar cu foarte mare calitate. Prin prisma asta ne așteaptă un meci dificil pentru că și ei sunt în criză de puncte. Nu sunt într-un moment foarte bun. Asta face ca lucrurile să devină mai complicate”, a spus Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, antrenorul care a readus-o pe Dinamo pe prima scenă le-a dat vești bune suporterilor și a anunțat că valoarea lotului a crescut odată cu sosirea și adaptarea noilor jucători din Groapă. „Eu simt că echipa este mai bine de la zi la zi. Jucătorii care au venit au crescut foarte mult nivelul lotului, intensitatea la antrenamente. Din punctul ăsta de vedere suntem pe drumul cel bun.

„Va fi un meci de luptă”

Pare un meci mai accesibil, dar nu va fi deloc ușor. Va fi un meci între două echipe cu jucători buni. Cumva clasamentul după primele etape arată cum nu ne-am fi dorit nici noi, nici ei. Va fi un meci de luptă în care să avem foarte multă răbdare și să fim foarte concentrați. 

ADVERTISEMENT

Încercăm să avem o organizare de joc foarte bună, încercăm să controlăm jocul, să avem o stare de spirit extraordinară. Ne dorim ca suporterii să vină alături de noi și să ne susțină din primul până în ultimul minut”, a declarat Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă nu e dezamăgit de startul de sezon: „Am întâlnit cele mai puternice trei echipe”

Dinamo a pierdut primele trei partide oficiale ale sezonului cu Universitatea Craiova, FCSB și Sepsi. În etapa a patra, „câinii” au obținut primul punct în actuala stagiune pe terenul lui U Cluj. Ultima oară, Dinamo a câștigat în SuperLiga chiar împotriva lui FC Botoșani, scor 3-2 în mai 2022.

ADVERTISEMENT

„Faptul că am avut meciuri cu primele clasate asta nu schimbă deloc ceea ce gândim noi despre procesul în care ne aflăm. Uneori înfrângerile sunt cel mai bun profesor. E greu la Dinamo, unde există presiunea suporterilor, dar noi încercăm să rămânem calmi, lucizi și să creștem de la zi la zi. 

Nu a fost un start plăcut pentru noi, dar au fost niște meciuri care ne-au arătat unde suntem exact și faptul că am întâlnit în primele trei etape, poate cele mai puternice trei echipe, ne arată că noi trebuie să ajungem acolo. Între timp s-au mai rezolvat niște probleme, s-au mai integrat niște jucători. Intensitatea, tot ce înseamnă calitatea antrenamentului, a crescut și trebuie să continuăm pe acest drum. La meciul de la Cluj s-au văzut lucruri mai bune, am fost mai solizi. 

Pe noi nu ne descurajează. Patronii care investesc, și domnul Iftime este un patron care a investit destul de mult în ultimii ani în fotbal, poate să spună ce își dorește. Noi trebuie să arătăm pe teren că lucrurile nu stau chiar așa. Cumva declarația lui pune mai multă presiune pe echipa lui, nu pe noi”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă, despre formarea unui singur Dinamo: „Cu toții ne dorim să facem o mare familie”

„Știu foarte clar că noii acționari își doresc foarte mult și s-a discutat în sensul ăsta și cred că aveți și declarația domnului Popa, președintele CS Dinamo. Noi cu toții ne dorim să facem o mare familie. Ceea ce se întâmplă în alte părți este în contradicție cu ceea ce ne dorim noi să se întâmple la Dinamo. Viitorul lui Dinamo înseamnă CS, FC împreună. Mai departe juridic cum se va întâmpla lucrul ăsta am habar despre ceea ce s-a discutat, dar nu trebuie să intru eu în discuțiile acestea. 

Viitorul clubului de fotbal este legat de viitorul clubului sportiv. Trebuie să reconstruim aceea mare familie care înseamnă Dinamo cu principiile și valorile pe care de 75 de ani le cunoașteți. Dinamo înseamnă performanță, elitism și în direcția asta trebuie să mergem împreună. 

Nu există viitor fără trecut. Ne dorim să construim viitorul clubului, ținând cont de trecutul acestuia, iar marii sportivi care au făcut ceva pentru clubul ăsta trebuie să fie aproape de noi. Sunt sigur că în viitorul apropiat când lucrurile se vor liniști din punct de vedere intern fostele mari glorii, oamenii care au făcut ceva pentru Dinamo vor veni aproape de noi.

Va fi un plan și un program în care ei să fie parte din familia Dinamo pentru că merită. Nu există viitor fără să-ți respecți oamenii și legendele care au făcut ceva pentru clubul ăsta. Trebuie să ne luptăm mai puțin la nivel intern și să acordăm importanță mai mare lucrurilor care contează cu adevărat”, a încheiat Ovidiu Burcă.


  • 2,55 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „1 solist” la meciul Dinamo – FC Botoșani

ADVERTISEMENT