Fotbal intern

Burleanu, atac dur! Lupescu şi Sandu, acuzaţi de fraudă de 1.000.000€! Kaiserul îi răspunde tăios

Răzvan Burleanu a prezentat pe blogul său metoda prin care Mircea Sandu, cu ajutorul lui Ionuţ Lupescu, ar fi pus mâna pe milioane de lei.
05.03.2018 | 23:44
Burleanu atac dur Lupescu si Sandu acuzati de frauda de 1000000E Kaiserul ii raspunde taios
ADVERTISEMENT

UPDATE 22:30 Ionuţ Lupescu i-a oferit un răspuns tăios lui Burleanu, după ce acesta l-a acuzat că a furat bani din Federaţie în perioada în care a fost director la FRF: 

“Iată că a început campania murdară de care vă anunţam zilele trecute. Este unica modalitate a actualei administraţii a FRF de a conduce fotbalul: multe acuzaţii mincinoase şi puţine realizări.

ADVERTISEMENT

Nimic nu poate compensa însă lipsa rezultatelor, nimic nu poate acoperi această realitate. Una peste alta, este foarte interesant că preşedintele FRF a aşteptat patru ani până să descopere atâtea atrocităţi comise de către mine. Vă promit că, în cazul meu, nu va dura atât timp, iar lucrurile pe care le voi descoperi vor lua calea normală a justiţiei. Aşa este normal şi aşa trebuia să procedeze şi preşedintele FRF, dacă avea suspiciuni de asemenea natură. Tot la justiţie probabil voi apela în cazul însăilărilor ilogice făcute de actualul preşedinte al FRF.

Sunt convins că ultimul atac al încă preşedintelui FRF va fi urmat şi de altele. Ele sunt consecinţa temerilor din ce în ce mai mari că vor pierde alegerile, după ce din ce în ce mai mulţi membri afiliaţi îmi acordă susţinerea lor” , a scris Lupescu, pe contul său de facebook. 

ADVERTISEMENT


UPDATE 22:15  Fostul preşedinte FRF, Mircea Sandu, i-a răspuns predecesorului său care îl acuză că a spălat bani prin Federaţie:

„Pe ce post joacă Burleanu ăsta? Federaţia Română de Fotbal este o societate de drept privat. Nimeni ncu-mi interzicea să fiu acţionar la altă societate. Într-o societate privată nu există conflict de interese. Burleanu ne arată că a intrat în panică, asta ne arată cu aceste ieşiri.

ADVERTISEMENT

Le-am lăsat bani în conturi, iar ei zic că n-au găsit nimic. Ca să fie clar, eu nu fac parte din echipa lui Ionuţ Lupescu.

El este capabil să-şi convingă singur oamenii de calităţile lui. Dar cum poate mincinosul ăsta să-şi facă din banii Federaţiei campanie?”, a declarat Mircea Sandu la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Actualul preşedinte al FRF îi acuză pe fostul internaţional şi pe predecesorul său că au folosit banii din fotbalul românesc în interes propriu. Burleanu susţine pe propriu blog că cei doi au folosit firme deţinute de Sandu sau de rudele acestuia, care prestau anumite servicii de tipul ”“servicii cazare” sau “bilete avion”, fără informaţii punctuale, fără cantităţi, dar cu toate acestea erau acceptate la plată. „Cum să nu fi fost dacă acţionarii VISIT SRL erau chiar preşedintele Mircea Sandu şi fiul său, Dan Mircea Sandu? Cum să nu fi fost când firma lui Mircea Sandu factura fix biletele de avion pentru… preşedintele Mircea Sandu”, punctează Burleanu.

Prima firmă adusă în discuţie de Burleanu este VISIT SRL, unde acţionari ar fi fost chiar Mircea Sandu şi fiul său, Dan Mircea Sandu. Mai mult, alături de ei, în firmă mai apăreau nepoata Andreea Sandu şi Marian Albu, trezorierul FRF, dar şi fiul acestuia. Burleanu îşi susţine acuzele cu un grafic care arată cifra de afaceri a firmei VISIT SRL, în perioada în care cei doi au lucrat împreună la FRF.

Nici fiica „Naşului”, Raluca Sandu, nu scapă de acuzaţii

Burleanu susţine că cea mai prolifică firmă din timpul în care Ionuţ Lupescu a fost director general la FRF este concernul Millenium, deţinut de Raluca Sandu, fiica fostului preşedinte al FRF.

„Dar cum întorcea Naşu banii acasă prin complexul Milenium?

Prin servicii de catering şi restaurant facturate de FRF, inclusiv la meciurile echipei naţionale, la preţuri uneori triple faţă de costurile de astăzi.

Prin servicii de proiectare, cum a fost cazul la Centrul de Fotbal Buftea.

Prin servicii de execuţie, după ce o altă firmă din grup finaliza serviciile de proiectare.

Facturile erau oricum aprobate imediat, deşi nu există un contract iar facturile nu precizau preţurile!”, a scris Burleanu, într-o postare pe blogul personal

CIFRĂ AFACERI VISIT SRL

CIFRĂ AFACERI MILLENIUL SRL

ADVERTISEMENT