Life

Butonul de pe iPhone de care nu mulți utilizatori știu. Ce funcție are acesta și ce poate face

Secretul iPhone pe care nu mulți au reușit să îl descopere. Unde se află cel mai intuitiv buton și cum te poate ajuta în viața de zi cu zi.
07.02.2024 | 11:28
Butonul de pe iPhone de care nu multi utilizatori stiu Ce functie are acesta si ce poate face
Butonul secret de pe iPhone pe care nu mulți utilizatori l-au descoperit. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, iPhone este unul dintre cele mai populare și mai bune telefoane existente pe piață. De-a lungul timpului, cei de la Apple au generat vânzări record, iar telefonul i-a cucerit instant pe utilizatorii din întreaga lume. Cum tehnologia evoluează constant, nu este de mirare că iPhone-ul are secrete pe care nu mulți le știu.

Butonul secret pe care nu mulți utilizatori de iPhone l-au descoperit

iPhone este unul dintre telefoanele care a atras atenția încă din primul an de la lansare. Cu un design minimalist și o mulțime de funcții, telefonul dezvoltat de Apple a ajuns să domine piața.

ADVERTISEMENT

În fiecare an, cei de la Apple lucrează la lansarea de noi modele care să satisfacă din ce în ce mai mult cerințele utilizatorilor. Însă, în continuare, există funcții și opțiuni ale acestui telefon pe care nu mulți le cunosc.

Dacă ești utilizator de iPhone, ai tinde să crezi că știi totul despre telefonul tău. Ei bine, nu este deloc așa. iPhone-ul are un buton secret de care nu mulți utilizatori știu. Acest buton este foarte practic și are o funcție importantă.

ADVERTISEMENT

Butonul cu pricina se află chiar pe spatele telefonului și se numește ”Back Tap”. Așa cum îi spune și numele, acesta se activează prin simpla apăsare tactilă a sa. Nici funcția lui nu este deloc una de neglijat.

Ce funcții are Back Tap și cum poate fi activat

Acest buton nu este prezent pe toate iPhone-urile, ci doar pe modelele lansate după 2020. Prin atingerea sa, utilizatorii pot face o mulțime de lucruri, printre care activarea Siri sau deschiderea Control Center-ului.

ADVERTISEMENT

Tot cu ajutorul Back Tap, cei care au iPhone pot realiza mult mai facil capturi de ecran. În mod obișnuit, acestea se realizează prin apăsarea concomitentă a butonul de blocare și a celui de volum. Însă, butonul ”secret” simplifică lucrurile.

Pentru a activa Back Tap, tot ce trebuie să facei este să ajungi în setările telefonului. Apoi, din secțiunea ”Accesibilitate”, apeși pe ”Touch”. Dacă derulezi, vei vedea că va apărea opțiunea ”Back Tap”.

ADVERTISEMENT

După ce ai activat-o, iPhone te va pune să alegi cum vrei să se declanșeze această funcție. Și anume, la două apăsări concomitente sau la trei apăsări. În funcție de cum îți este mai ușor, selectezi opțiunea dorită.

Odată cu introducerea Back Tap, cei de la iPhone au vrut să se asigure că simplifică utilizarea telefonului și nu numai. În acest fel, se creează o interacțiune pe care utilizatorul de iPhone o poate folosi, oricând, în beneficiul său.

ADVERTISEMENT