Life

Butonul secret pe care îl are orice mașină de spălat. Este un truc de curățare pe care trebuie să-l știe toată lumea

Cum să cureți mașina de spălat? Butonul secret pe care îl are acest aparat casnic. Este un truc pe care îl vei aplica mereu de acum încolo.
11.03.2023 | 14:56
Butonul secret pe care il are orice masina de spalat Este un truc de curatare pe care trebuie sal stie toata lumea
Trucuri pentru curățarea mașinii de spălat. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Mașina de spălat este unul dintre aparatele electrocasnice fără de care cu greu ne-am putea lipsi. Ne scutește de spălatul manual, de efortul și de timpul pe care ar trebui să le alocăm acestui proces. Însă, nu doar rufele noastre au nevoie să fie curățate, ci și mașina de spălat? Cum să faci asta?

Truc eficient pentru curățarea mașinii de spălat. Tu îl știai?

Mașina de spălat trebuie să fie imaculată, în așa fel încât și rufele noastre să fie bine bine spălate, cu apă fără impurități. De-a lungul timpului, s-au inventat o mulțime de soluții de îndepărtare a murdăriilor din acest obiect casnic, pentru a funcționa fără probleme.

ADVERTISEMENT

În mediul online vei identifica cu siguranță o mulțime de trucuri, mai ales pe platformele de socializare, precum Tik-Tok-ul. Aici, o tânără a dezvăluit urmăritorilor ei că elimină mizeria depusă din mașina de spălat prin scoaterea sertarului de detergent.

”Cum oare de nu știam că acest sertar se poate scoate?!. Acum sunt oficial adult și ador să fac curățenie! Mulțumesc tuturor pentru sfaturile și trucurile de curățenie”, a spus tânăra în filmulețul ei, postat pe rețelele de socializare, informează romaniatv.net

ADVERTISEMENT

Un internaut i-a urmat sfatul tinerei. A rămas îngrozit să descopere câte resturi erau depuse pe sertarul pentru detergent. Inclusiv mucegaiul era bine format. A curățat totul cu apă fierbinte, săpun și o soluție mai puternică pentru îndepărtarea tuturor microbilor.

”Așadar, am decis să arunc o privire la sertarul mașinii de spălat și să spunem că rezultatele au fost ușor îngrozitoare. Am descoperit că era un mic buton care mi-a permis să scot sertarul complet.

ADVERTISEMENT

În spate erau ascunse mucegai și mizerie. Am decis să las sertarul în apă fierbinte cu săpun, înainte de a aplica o soluție de curățat mai puternică”, a detaliat un internaut care a aplicat metoda tinerei.

Cum să scoți sertarul pentru detergent al mașinii de spălat

După toate acestea, probabil îți pui ca semn de întrebare, cum să scoți sertarul mașinii de spălat. Nu este atât de complicat pe cât pare. Potrivit elecrolux.ro, mai întâi trebuie să-l scoți până când se oprește, ca de obicei, atunci când torni detergent de rufe.

ADVERTISEMENT

Pasul următor presupune să apeși maneta în jos, astfel că sertarul va începe să se desprindă ușor. Nu te grăbi să faci acest procedeu rapid, din cauză că ai putea strica sertarul, respectiv mașina de spălat. Apoi, îl așezați cu fața în jos.

Ultimul pas prevede ca să scoateți sertarul de pe mâner. Așezați o șurubelniță cu cap plat în zona clemei, după care împingeți-o astfel încât să iasă mânerul ușii. Și de această dată trebuie să acționați cu mare grijă, în caz contrar, clema se poate rupe.

ADVERTISEMENT
Tags: