Life

Cum poți elimina mucegaiul din mașina de spălat. Trucul ieftin care face minuni

Cum poți elimina mucegaiul din mașina de spălat cu ajutorul unui truc simplu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente ieftine.
11.10.2022 | 18:36
Cum poti elimina mucegaiul din masina de spalat Trucul ieftin care face minuni
Cum poți elimina mucegaiul din mașina de spălat. Sursa foto: freepik/rawpixel.com
ADVERTISEMENT

Mașina de spălat este un electrocasnic indispensabil, pe care îl folosim destul de des, așa că mucegaiul poate apărea în interior pe parcurs. Există un truc care te poate ajuta să-l elimini și ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Trucul care te ajută să elimini mucegaiul din mașina de spălat

Pentru a funcționa perfect, mașina de spălat trebuie întreținută corespunzător. În acest fel, electrocasnicul nu se va strica prea repede, iar hainele vor fi de fiecare dată curate.

ADVERTISEMENT

Temperaturile ridicate, mizeria și bacteriile din țesăturile hainelor, dar și detergenții și reziduurile de balsam de rufe, dar și întunericul din cuvă, favorizează apariția și dezvoltarea mucegaiului.

Cu ajutorul unui truc simplu îți poți menține mașina de spălat curată. Mucegaiul depus de-a lungul timpului poate fi înlăturat cu ușurință.

ADVERTISEMENT

Potrivit bloggerulului și influencerului de pe Instagram Lynsey Crombi, igienizarea mașinii de spălat ar trebui să se facă o dată pe lună.

Mizeria și mucegaiul din mașina de spălat pot fi prevenite cu ajutorul unor ingrediente pe care le ai în casă. Oțetul alb și cristalele de sodă pot ajuta la prevenirea reziduurilor, dacă sunt folosite o dată pe lună.

ADVERTISEMENT

Se toarnă 500 de grame de cristale de sodă direct în tambur. Se spală apoi la ciclul cel mai fierbinte. Pentru zonele care sunt mai greu de spălat se poate folosi o periuță de dinți și se freacă cu puțin lichid de spălat.

“Dacă aveți mucegai pe garnitura de cauciuc, înmuiați câteva prosoape de hârtie de bucătărie în oțet alb și puneți-le peste petele de mucegai. Lăsați să acționeze în jur de 15 minute.”, a mai precizat bloggerul specializat în trucuri pentru casă, notează spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Cum se curăță componentele mai mici ale mașinii de spălat

O altă bloggeriță, Nicki Rodriguez, a dezvăluit că utilizarea ingredientelor naturale pentru curățarea mașinii de spălat reprezintă o soluție foarte accesibilă.

Nu mai este nevoie să folosești produse de curățenie din supermarket deoarece ingredientele naturale sunt la fel de eficiente.

Bloggerița a prezentat cum poți curăța mașina cu o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet.

“Două căni de oțet turnate direct în tambur și o soluție de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă caldă în sertarul pentru detergent vă vor scăpa de calcar.”, a precizat aceasta.

De asemenea, este important să nu uiți să cureți și componentele mai mici ale mașinii de spălat. Sertarul pentru detergent trebuie și el igienizat atunci când speli mașina.

Se scoate sertarul și se elimină orice reziduu de produs acumulat. Acesta se ține înmuiat într-o soluție de apă caldă cu săpun.

Oțetul alb poate fi util pentru înlăturarea mucegaiului de pe sertarul mașinii de spălat. “Dacă există pete de mucegai, adăugați în soluție și câteva picături de oțet alb.”, a mai adăugat bloggerița.

ADVERTISEMENT
Tags: