News

Cadavru uman ars, descoperit la Cluj. S-a deschis o anchetă

Un cadavru ars a fost descoperit în apropiere de localitatea clujeană Tureni, iar acum corpul neînsuflețit a ajuns la Medicină Legală pentru necropsie.
10.07.2023 | 07:17
Cadavru uman ars descoperit la Cluj Sa deschis o ancheta
Cadavru uman ars, descoperit la Cluj. Foto: Facebook Poliția Română
ADVERTISEMENT

Poliția transmite că ancheta va încerca să determine în ce condiții a murit persoana respectivă, pentru că nu poate fi exclusă varianta unei crime, dar nici a unei sinucideri. Experții Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca vor realiza această expertiză medico-legală.

Cadavru uman ars, descoperit la Cluj

”La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că într-o zona din proximitatea localităţii Tureni ar fi fost găsit un cadavru uman, care ar fi ars. În baza sesizării, s-a constituit o echipă operativă, formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă”, au transmis reprezentații IPJ Cluj, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cazul seamănă izbitor de mult cu cel din luna mai, când tot în județul Cluj a fost descoperit un autoturism în flăcări, iar în interior se afla tot un cadavru carbonizat. Conform reprezentanților ISU Cluj, cadavrul persoanei a fost descoperit după ce pompierii au fost chemați la Leghia pentru a stinge un incendiu auto.

”Când pompierii au ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autoturismul. După stingerea flăcărilor, forţele noastre au constatat faptul că în autoturism se afla o persoană carbonizată. Cauza probabilă a incendiului este în curs de cercetare”, a transmis ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au stabilit ulterior că persoana moartă din autoturism era un bărbat în vârstă de 47 de ani, însă era neclar dacă a fost vorba despre sinucidere sau crimă. Cert e că și în acest caz cadavrul bărbatului a ajuns la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, pentru a fi examinat și pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Martorii spun că autoturismul în flăcări a fost observat pe un drum de țară care duce spre o fermă de capre, moment în care oamenii care treceau prin zonă au sunat la 112. Potrivit Observatornews.ro, mașina a ars ca o torță într-un loc izolat, la cel puțin 500 de metri depărtare de cea mai apropiată casă.

ADVERTISEMENT

Astfel se explică cum autoturismul a ars ca o torță fără ca nimeni să observe. ”Când pompierii au ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autoturismul. După stingerea flăcărilor, forţele noastre au constatat faptul că în autoturism se afla o persoană carbonizată”, au transmis reprezentanții ISU Cluj, prin vocea purtătorului de cuvânt Paul Olar.

Inițial, pompierii credeau că e un caz banal în care un autoturism hibrid a luat foc din cauza acumulatorilor, însă situația a devenit cu adevărat complicată în momentul în care pe bancheta din spate a autoturismului a fost descoperit cadavrul respectiv, iar pe fir au intrat criminaliștii.

ADVERTISEMENT

Misiunea experților e îngreunată de faptul că mașina a ars în totalitate, însă vor fi folosite teste ADN pentru a încerca să identifice identitatea victimei de pe bancheta din spate. Criminaliștii vor încerca, de asemenea, să determine dacă a fost un caz de sinucidere sau au de-a face cu un criminal în libertate.

ADVERTISEMENT
Tags: