News

Cadavrul Andreei Rebciuc, românca dispărută în Italia acum doi ani, a fost găsit. Unde se afla, de fapt

Autoritățile italiene merg pe ipoteza că resturile umane descoperite sâmbătă la o fermă din Castelplanio ar putea aparține Andreei Rebciuc, campioana româncă dispărută în martie
21.01.2024 | 12:12
Cadavrul Andreei Rebciuc romanca disparuta in Italia acum doi ani a fost gasit Unde se afla de fapt
Andreea Rebciuc a fost campioană națională la tir. Sursa foto: Adevărul.ro
ADVERTISEMENT

Presa din Italia a scris sâmbătă că Poliția a găsit la o fermă din Castelplano mai multe resturi umane descompuse, mergând pe ipoteza că ar putea fi vorba de cadavrul româncei Andreea Rebciuc. Aceasta a fost o multiplă campioană națională la tir sportiv, care a dispărut în martie 2022, la doar un kilometru distanță de locul unde au fost descoperite resturile umane acum.

Mama Andreei Rebciuc, adusă la ferma unde s-au descoperit resturile umane

Cadavrul unei femei în stare de descompunere a fost găsit sâmbătă, în jurul orei 14.00, într-o fermă situată între Jesi și Montecarotto, în câmp deschis. Anchetatorii au sugerat că ar putea fi vorba de Andreea Rabciuc, românca în vârsta de 27 de ani dispărută la 12 martie 2022 chiar din acea zonă.

ADVERTISEMENT

Cotidianul Il Resto del Carlino scrie că ar fi vorba de oase umane (și nu de un cadavru) cu o pereche de pantofi și fragmente de geacă găsite în apropiere. Ultima dată când Andreea fusese văzută, ea purta însă un hanorac și o pereche de blugi, ambele cu efigia lui Tom & Jerry, o pereche de cizme negre și un rucsac verde.

Procurorul Irene Bilotta și avocatul Emanuele Giuliani, care îl apără pe Simone Gresti, iubitul fetei la momentul respectiv și până acum singura persoană anchetată, s-au deplasat la fața locului. Nu există încă nicio certitudine cu privire la descoperirea în cabană: magistratul urmează să ceară teste ADN și alte investigații medico-legale pentru a depista identitatea exactă a persoanei și cauzele morții.

ADVERTISEMENT

Avocatul lui Simone Gresti, Emanele Giuliani, a asistat la inspecția medico-legală din cabană. “Simone este distrus”, s-a limitat să le spună avocatul jurnaliștilor prezenți la fața locului, fără a face alte declarații. De altfel, și anul trecut, autoritățile italiene au crezut că au descoperit cadavrul româncei.

Mama Andreei, Georgeta Cruceanu, a sosit și ea la cabană în cursul serii, împreună cu partenerul ei, într-o mașină a carabinierilor. “Sunteți sigur că e ea? Dar chiar sunteți siguri?”, a spus ea de mai multe ori cu o voce spartă de lacrimi, înainte de a striga la “criminalul care a ucis-o”. Presa din peninsulă scrie că ea a rămas foarte puțin timp la ferma unde au fost descoperite resturile umane.

ADVERTISEMENT

Dispariția Andreei a rămas neelucidată

Nu se mai știa nimic despre Andreea din 12 martie 2022, când tânăra a plecat în zori de la o fermă din zona rurală din Moie, unde era parcată o rulotă și unde își petrecuse noaptea împreună cu iubitul ei, Simone Gresti, și cu doi prieteni.

Înainte de a porni la drum, ea se certase cu prietenul ei, căruia îi lăsase și telefonul mobil. „Se certau continuu. La un moment dat abia aşteptam să plece. Sâmbătă dimineaţa, trebuie să fi fost ora 7.00, am văzut-o pe fată plecând spre stradă”, a spus proprietarul cabanei unde a avut loc petrecerea.

ADVERTISEMENT

Prima ipoteză a fost aceea a unei plecări voluntare, dar au apărut elemente care sugerează implicarea altor persoane. În atenția anchetatorilor se află presupusa ceartă cu iubitul ei, Simone Gresti (singura persoană anchetată până acum).

A doua zi, mama sa, care nu a reușit să o contacteze pe fiica sa pe telefonul mobil, a anunțat dispariția acesteia. Un element important din anchetă este telefonul fetei, care a rămas la iubitul ei, iar acesta nu i l-a dat mamei ei decât după două zile.

Între timp, au fost analizate chat-urile scrise de Andreea. Fostului ei iubit i-a scris: “În seara asta stau aici, dar de mâine sunt liberă și putem face ce vrem. Dar atunci (referindu-se la fostul, n.r.) ajută-mă să dispar și să nu știe lumea unde sunt’. Investigațiile au scos la iveală faptul că unele numere de telefon și mesaje ar fi fost șterse de pe dispozitiv.

ADVERTISEMENT
Tags: