News

Cadavrul unei fetițe, descoperit pe malul râului Mureș. Ce cred autoritățile și al cui ar putea fi

Trupul fetiței de 7 ani, care a dispărut în urma unui tragic accident pe râul Mureș alături de fratele și tatăl ei, a fost găsit în zona Șeitin din județul Arad.
17.08.2023 | 07:45
Cadavrul unei fetite descoperit pe malul raului Mures Ce cred autoritatile si al cui ar putea fi
Trupul fetiței dispărute în tragedia de pe râul Mureș, găsit după patru luni în zona Șeitin, județul Arad. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

După aproape patru luni de la incidentul tragic care a dus la pierderea a doi copii și doi adulți, cercetările au cunoscut un posibil sfârșit cu descoperirea trupului fetiței în vârstă de șapte ani, care a căzut în râul Mureș împreună cu fratele și tatăl ei. Osemintele copilului au ieșit la lumină după ce nivelul apelor Mureșului a scăzut, dezvăluind acestea pe o insulă din apropierea zonei Șeitin, din județul Arad.

Un cadavru, descoperit pe malul râului Mureș

Potrivit informațiilor preliminare, unchiul fetiței a confirmat că hainele găsite în apropiere corespund celor purtate de micuță în ziua tragicului incident. Echipa de medici legiști studiază în prezent oasele descoperite, cu precizarea că printre acestea se află și un craniu de copil.

ADVERTISEMENT

Aceste probe vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală (IML) din Arad, unde vor fi supuse unei expertize detaliate, inclusiv analize de ADN pentru a se identifica cu certitudine identitatea rămășițelor umane.

Evenimentul tragic a avut loc pe data de 30 aprilie, când o barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureș, în apropierea localității Periam Port din județul Timiș.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, un copil în vârstă de 3 ani și 8 luni a fost găsit înecat, iar alte patru persoane, două adulți și doi copii, au fost declarați dispăruți.

Trupul fetiței a fost de negăsit

În săptămânile care au urmat, bărbații dispăruți în apă au fost recuperați, la fel și băiețelul de 11 ani. Însă trupul fetiței de 6 ani a fost de negăsit.

ADVERTISEMENT

Surse apropiate anchetei au dezvăluit că o rudă a fetiței a recunoscut hainele descoperite drept cele pe care micuța le purta în ziua tragică. Expertiza de la IML București ar urma să dezvăluie mai multe detalii, inclusiv profilul genetic al rămășițelor umane, aducând astfel un sfârșit posibil acestei îndelungate căutări dureroase.

Cadavrul unui copil înecat a fost descoperit recent de autoritățile ungare în râul Mureș, în apropierea localității Mako, ridicând suspiciuni că ar putea fi una dintre persoanele dispărute în urma accidentului în care o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în zona Periam.

ADVERTISEMENT

“Urmare a schimbului de informaţii şi date cu Punctul de Contact Cenad, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, am fost sesizaţi că în ziua de 8 mai a.c., în jurul orelor 14,00, în râul Mureş, în zona localităţii Mako (Ungaria), a fost găsit trupul neînsufleţit al unei persoane minore, de sex masculin.

Cadavrul a fost transportat la serviciul de medicină legală Szeged, urmând a se desfăşura activităţile specifice pentru identificarea acestuia”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată