News

Cum s-a întâmplat tragedia de pe râul Mureș. Un martor a făcut mărturisiri cutremurătoare: “S-au speriat şi au căzut toţi”

Continuă căutările persoanelor dispărute după ce o barcă s-a răsturnat pe râul Mureș. Un martor povestește cum s-a produs tragedia
01.05.2023 | 19:50
Cum sa intamplat tragedia de pe raul Mures Un martor a facut marturisiri cutremuratoare Sau speriat si au cazut toti
Patru persoane sunt în continuare dispărute Sursa foto: ARADON
ADVERTISEMENT

În urma răsturnării ambarcațiunii pe râul Mureș a murit un copil de 3 ani și 8 luni și alte patru persoane sunt dispărute. Doi bărbați și doi frați, o fetiţă de 6 ani şi un băieţel de 11 ani, verii copilului decedat.

Cum s-a întâmplat tragedia de pe râul Mureș

Potrivit relatărilor martorilor niciunul dintre ocupanții bărcii nu purta vestă de salvare. “Aici aşa, la zece metri, i-a întors! Barca a luat apă şi s-au speriat şi au căzut toţi! Patru, doi adulţi şi doi copii au dispărut”, își amintește un martor, citat de Observator. La rândul său, Letiţia Stoian, primarul din Semlac, relatează: “Barca s-a clătinat, s-au speriat şi au căzut din barcă”.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a petrecut după o petrecere la iarbă verde. Cele 12 persoane care și-au petrecut ziua la iarbă verde au dorit să continue petrecerea la o terasă. S-au înghesuit toţi 12 într-o barcă şubredă, iar la doi paşi de mal, curenții puternici i-au răsturnat.

Dintre ocupanții ambarcațiunii, unul dintre bărbaţi a reuşit să se salveze împreună cu cei doi copii. O femeie și băieţelul ei de doar 3 ani şi 8 luni au fost scoşi pe malul din judeţul Timiş. În ciuda manevrelor de resuscitare, copilul nu a mai putut fi salvat. Tatăl lui este şi el dispărut.

ADVERTISEMENT

Un localnic a scos la mal alte două femei şi o fetiţă. “Am trecut de dincolo, că strigau ajutor, şi am mai luat un băiat în barcă să mă ajute. De crengi erau agăţaţi”, povesteşte unul dintre salvatori.

Salvatorii caută persoanele dispărute

Maria, o fetiță de 6 ani, şi fratele ei mai mare, Robert, sunt căutaţi în continuare de către echipele de salvare. Băiatul de 11 ani era crescut de bunică, iar familia lui venise din Germania ca să-l sărbătorească de ziua lui.

ADVERTISEMENT

“Suntem distruși. Copii mici. Cu trei copii mici și cu nepoţelul nostru, care l-am crescut de mic copil. Nu am cuvinte să vă spun”, a declarat bunica băieţelului dispărut.

Salvatorii continuă căutările. “Suntem împărţiţi pe echipe mai mulți scafandri și o să căutăm în continuu până găsim victimele”, a declarat Giovani Văcărescu, ISU Timiş.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care conducea barca a supraviețuit, iar, potrivit poliţiştilor, nu avea permis și avea o alcoolemie de 0,31 la mie. Niciunul dintre ocupanții bărcii nu purta vestă de salvare. “Niciunul nu avea vestă de salvare. Nu! Păi dar nu erau sub apă dacă aveau!”, spune Nicolae Buda, localnic.

ADVERTISEMENT