News

Trupul unui copil înecat, găsit în Ungaria. Ar putea fi una dintre victimele din barca răsturnată pe Mureș

Autoritățile ungare au găsit trupului unui copil înecat în râul Mureș. Polițiști din Arad au plecat în țara vecină. Micuțul, posibil una dintre victimele din barca răsturnată
08.05.2023 | 20:19
Trupul unui copil inecat gasit in Ungaria Ar putea fi una dintre victimele din barca rasturnata pe Mures
Continuă căutările persoanelor dispărute în râul Mureș Sursa foto Facebook ISU Arad
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Ungaria au găsit în râul Mureş, în zona localităţii Mako, cadavrul unui copil înecat, care ar putea fi una dintre victimele dispărute după răsturnarea unei bărci cu 12 oameni în zona Periam. Polițiștii arădeni s-au deplasat în țara vecină.

Trupul unui copil înecat, găsit în Ungaria

“Urmare a schimbului de informaţii şi date cu Punctul de Contact Cenad, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, am fost sesizaţi că în ziua de 8 mai a.c., în jurul orelor 14,00, în râul Mureş, în zona localităţii Mako (Ungaria), a fost găsit trupul neînsufleţit al unei persoane minore, de sex masculin.

ADVERTISEMENT

Cadavrul a fost transportat la serviciul de medicină legală Szeged, urmând a se desfăşura activităţile specifice pentru identificarea acestuia”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Dacă se dovedește că este vorba despre băiatul dat dispărut după accident, doar o singură persoană, o fetiță, rămâne dispărută, fiind căutată în continuare de către pompieri.

ADVERTISEMENT

În seara zilei de duminică, 30 aprilie, o barcă în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat în râul Mureş, în judeţul Timiş. Un copil de 3 ani, din Semlac a decedat și patru persoane (doi bărbaţi şi doi copii) au fost date dispărute.

Trupurile adulților dispăruți au fost găsite

Bărbatul de 33 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care conducea barca a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpă. La expirarea celor 24 de ore, acesta a fost eliberat. Potrivit IPJ Arad, barca nu era înmatriculată, iar bărbatul nu avea permis.

ADVERTISEMENT

”În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20.40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port, judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn.

În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat”, preciza IPJ Arad, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cei doi bărbaţi daţi dispăruţi au fost găsiţi în apele râului după câteva zile de căutări și identificați, iar cei doi copii din Nădlac sunt căutați în continuare de către pompieri.

ADVERTISEMENT