Fotbal international

Cadou deosebit pentru fanii lui Ajax. Ce s-a întâmplat cu ultimul trofeu de campioană cucerit de ”lăncieri”

12.05.2021 | 18:28
Cadou deosebit pentru fanii lui Ajax Ce sa intamplat cu ultimul trofeu de campioana cucerit de lancieri
ADVERTISEMENT

Ajax Amsterdam este noua campioană a Țărilor de Jos, iar oficialii clubului au decis să împartă bucuria succesului cu fanii. Toți cei 42.000 de abonați vor primi câte o bucățică din trofeul cucerit anul acesta de ”lăncieri”.

Titlul câștigat în 2021 este cel de al 35-lea din istoria clubului, iar oficialii lui Ajax au hotărât că trofeul trebuie împărțit cu cei care, deși nu au avut acces pe Johan Cruijff Arena, au achiziționat abonamente.

ADVERTISEMENT

Ajax a cucerit al doilea titlu consecutiv, în ultimele trei sezoane, în condițiile în care anul trecut trofeul nu a fost acordat niciunei echipe, campionatul fiind înghețat din cauza pandemiei de coronavirus.

Cum ajunge trofeul în casele celor 42.000 de abonați

Ajax Amsterdam este un club deosebit, nu doar în Țările de Jos, ci la nivel continental. În acest sens, oficialii ”lăncierilor” au decis ca al 35-lea trofeu de campioană cucerit în cei 121 de ani de existență să fie topit.

ADVERTISEMENT

Astfel, câte o bucățică din istoria lui Ajax va ajunge în casele celor 42.000 de fani care au achiziționat abonamente pe parcursul ultimului sezon de Eredivisie.

”Aproape întregul sezon l-am jucat fără fanii noștri. Cel puțin, fără să-i vedem în tribune. Trecând, însă, peste acest impediment, le-am simțit sprijinul la fiecare etapă. Pe drumul spre stadion, pe rețelele sociale sau prin intermediul telefonului.

ADVERTISEMENT

Înainte, când spuneam: ’Titlul acesta este pentru voi’, împărțeam bucuria cu ei. După acest an greu, vrem să ne asigurăm că suporterii noștri chiar vor simți că o parte din trofeu le aparține”, a declarat pentru site-ul oficial al clubului Edwin van der Sar, fostul mare portar al ”lăncierilor” și al echipei naționale a Olandei, acum director general al lui Ajax.

Ajax, cel mai de succes club din Țara Lalelelor

Înființat la data de 18 martie 1900, Amsterdamsche Football Club, Ajax este cel mai de succes club din fotbalul olandez.

ADVERTISEMENT

În palmaresul impresionant al ”lăncierilor” strălucesc 35 de trofee de campioană (Federația din Țările de Jos a decis să acorde un al doilea trofeul clubului, după decizia de a-l topi pe cel original pentru a fi împărțit cu suporterii).

20 de Cupe și 9 Supercupe, 4 trofee Champions League, o Cupă a Cupelor, o Cupă UEFA, două Supercupe ale Europei și două Cupe Intercontinentale sunt celelalte trofee din vitrina lui Ajax.

Cruyff, Neeskens, Van Basten, Rijkaard, Bergkamp, Seedorf, Davids, Kluivert, Kanu, Overmars, Van der Vaart, Ibrahimovic, sau Chivu sunt printre cei mai importanți fotbaliști care au îmbrăcat în istorie tricoul ”lăncierilor”.

În Regatul Țărilor de Jos Ajax Amsterdam mai este cunoscută și sub apelativul de Godenzonen – copiii zeilor.

ADVERTISEMENT