Sport

Prima echipă din Europa care a marcat 100 de goluri în acest sezon. Performanța a venit după un 8-0 de poveste

Una dintre cele mai titrate echipe din Europa a obținut o victorie fantastică cu 8-0 și a devenit prima formație care înscrie 100 de goluri în acest sezon.
25.04.2024 | 23:23
Prima echipa din Europa care a marcat 100 de goluri in acest sezon Performanta a venit dupa un 80 de poveste
Una dintre cele mai titrate echipe din Europa a obținut o victorie fantastică cu 8-0 și a devenit prima formație care înscrie 100 de goluri în acest sezon. Sursă foto: @PSV
ADVERTISEMENT

Este vorba de PSV Eindhoven, care domină autoritar campionatul Olandei. Trupa antrenată de Peter Bosz este foarte aproape de câștigarea titlului cu numărul 25, primul după o pauză de 6 ani.

PSV Eindhoven, echipa din Europa care a înscris peste 100 de goluri

În etapa a 31-a din Eredivisie, PSV Eindhoven a învins în deplasare echipa SC Heerenveen, scor 8-0, și a devenit prima formație din Europa în acest sezon care a atins borna de 100 de goluri marcate în campionatul intern.

ADVERTISEMENT

Liderul întrecerii din Olanda a punctat la Heerenveen prin Til (7, 30), Tillman (9, 11), Veerman (44), Bakayoko (52), De Jong (71) și Van Aanholt (83) și a ajuns astfel la 103 goluri înscrise în această ediție.

Cu această victorie, PSV Eindhoven s-a distanțat la 12 puncte în clasament față de principala urmăritoare Feyenoord Rotterdam, care are însă un meci mai puțin disputat. Trupa lui Peter Bosz mai are nevoie de un punct sau de un pas greșit al rivalei pentru a deveni matematic campioană.

ADVERTISEMENT

Formația aflată pe primul loc în Olanda are un sezon fantastic cu 27 de victorii, 3 remize și o singură înfrângere venită luna trecută pe terenul lui NEC Nijmegen. Pe lângă atacul letal, PSV are și o apărare beton, luând doar 17 goluri în 31 de partide.

Eindhoven, parcurs remarcabil în Champions League

PSV Eindhoven a participat în acest sezon în Champions League. După ce a trecut în preliminarii de Sturm Graz și Rangers, olandezii au pătruns în faza grupelor, acolo unde le-a avut ca adversare pe Arsenal, Sevilla și Lens.

ADVERTISEMENT

Formația pregătită de Peter Bosz a fost arbitrată în deplasarea de la Lens, scor 1-1, din etapa a 3-a, de o brigadă din România. Radu Petrescu a fost la centru, ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu. Al patrulea oficial a fost Marcel Bîrsan, în timp ce în camera VAR s-a aflat Cătălin Popa.

Olandezii au încheiat grupa pe locul secund, după Arsenal, acumulând 9 puncte. Eindhoven a înregistrat 2 victorii, 3 rezultate de egalitate și o singură înfrângere, scor 0-4 pe Emirates din Londra.

ADVERTISEMENT

În optimile de finală, PSV Eindhoven a dat peste Borussia Dortmund. După un 1-1 pe Philips Stadion, olandezii și-au vândut scump pielea la returul din Germania, pe care l-au pierdut cu 0-2, dar golul secund al nemților a venit la ultima fază.

ADVERTISEMENT