Cafeaua pe care nu ar trebui să o consumi niciodată se găsește de altfel oriunde. Iată însă că unul dintre cei mai mari experți în degustare de cafea are o părere destul de dură despre ea.
Marisa Baqué este unul dintre cei mai importanți experți în cafea din Spania și de două ori campioană națională la degustarea cafelei. Ea a oferit un interviu recent în care a vorbit despre cafeaua pe care nu ar trebui să o consumi niciodată.
Totodată, aceasta e explicat și cât de bună este cafeaua din Spania. Deși mulți cred că se bucură de un produs de calitate, dar și sănătos, adevărul s-ar putea să surprindă multe lume.
Există o mulțime de moduri în care putem să consumăm cafea. Unele persoane au espressoare, unde boabele sunt măcinate. De cealaltă parte, sunt persoane care adoră cafeaua la ibric, ori cafeaua sub formă de capsule.
Care este cea mai sănătoasă alegere și care este cafeaua pe care nu ar trebui să o consumi niciodată? Marisa Baqué este de părere că un tip de cafea adorat de multe persoane trebuie interzis.
Este vorba despre cafeaua prăjită prea mult timp. În opinia expertului, aceasta este bogată în zahăr ars. Totodată, aceasta a explicat și ce se întâmplă în timpul procesului de prăjire al boabelor de cafea.
Marisa Baqué spune că în realitate, gustul unei cafele de acest tip este unul ”oribil”. Ceea ce atrage atenția însă este culoarea acestei băuturi, care pe mulți s-ar putea să îi inducă în eroare.
„Nu înțeleg cum cafeaua prăjită de prea mult timp nu este interzisă. Nu doar că are zahăr, ci este zahăr ars. Zahărul nu adaugă nimic cafelei. Dacă pui o boabă de cafea prăjită în apă rece, poți să vezi faptul că îi dă culoare. Pentru că gustul este oribil”, a spus expertul, pentru ABC.
Deși aceasta este cafeaua pe care nu ar trebui să o consumi niciodată, ea se regăsește mai oriunde. Cum și-a câștigat popularitatea? Se pare că de-a lungul timpului au apărut zvonuri conform cărora cafeaua ar trebui să aibă un anumit gust și o textură.
Totodată, prăjirea cafelei ar fi avut și ea un scop clar. Mai exact, se pare că acest lucru îi oferea produsului final mai multă greutate, iar în acest mod era compensat și costul materiei prime.
„Motivul pentru carea cafeaua foarte prăjită este atât de consumată este faptul că multă vreme s-a spus că forma prăjită a cafelei trebuie să fie amară și neagră. Se mai spune că prăjirea a fost inventată când cafeaua era un articol de lux, pentru a-i da mai multă greutate și pentru a compensa costul materiei prime”, a mai dezvăluit Marisa Baqué, pentru sursa citată.