News

Călătorie “infernală” în trenul spre mare. Mai mulți copii au leșinat, iar o profesoară a fost preluată de ambulanță

Călătorie infernală în trenul IR 1589. Mai mulți copii au leșinat. Trenul s-a oprit în stația Fetești, iar după o întârziere de 40 de minute, a ajuns la Constanța.
13.07.2023 | 22:45
Calatorie infernala in trenul spre mare Mai multi copii au lesinat iar o profesoara a fost preluata de ambulanta
ADVERTISEMENT

Un incident a avut loc în seara aceasta în trenul IR 1589, care a plecat din București Nord spre Constanța, atunci când mai mulți copii au leșinat în vagonul sufocant din cauza temperaturilor extreme. Incidentul nefericit a avut loc pe fondul unei perioade caniculare neașteptate, în timp ce pasagerii se întorceau din vacanță.

Călătorie infernală în trenul spre Constanța

Situația a devenit atât de gravă încât trenul a fost nevoit să facă o oprire neplanificată în stația Fetești, unde mai multe echipaje de ambulanță așteptau pentru a acorda îngrijiri medicale celor afectați. Personalul CFR a intervenit prompt, oferind copiilor apă și gheață pentru a-i ajuta să-și revină.

ADVERTISEMENT

În prezent, copiii primesc asistență medicală din partea medicilor de pe ambulanțe, iar o profesoară a fost transportată de urgență cu o ambulanță. Cu toate acestea, condițiile opresive din tren au persistat, provocând disconfort călătorilor, iar călătoria a fost întreruptă pentru o perioadă semnificativă de timp.

După repornirea călătoriei de la stația Fetești către Constanța, situația s-a agravat, doi copii mai suferind indispoziții. Echipajele medicale din tren au oferit imediat asistență, dar întârzierea a fost inevitabilă. Trenul a ajuns în cele din urmă la Gara Constanța la ora 19:30, cu o întârziere de aproximativ 40 de minute față de programul inițial.

ADVERTISEMENT

Un caz fără precedent la Iași

Un incident fără precedent a afectat mai mulți profesori din județul Iași, care au ratat examenul de titularizare din cauza unei întârzieri semnificative a trenului care îi transporta de la Pașcani la Iași.

12 profesori din Iași se confruntă acum cu consecințele nefericite ale acestei întâmplări, neputând  să participe la examenul de titularizare. Singura lor opțiune este să aștepte până anul viitor pentru a susține din nou acest examen, în timp ce unii dintre ei vor încerca să obțină posturi de suplinitori prin intermediul examenului care va avea loc în luna august.

ADVERTISEMENT

Această situație dificilă îi pune într-o poziție vulnerabilă, existând riscul de a renunța sau chiar de a rămâne fără un loc de muncă în anul următor. Profesorii erau așteptați să ajungă la Iași din gara Pașcani pentru a susține examenul de titularizare programat să înceapă la ora 08:00.

Trenul, care ar fi trebuit să plece din Timișoara la ora 06:19 și să ajungă la Iași în jurul orei 07:20, a suferit o întârziere de 70 de minute, făcând imposibilă sosirea lor la timp.

ADVERTISEMENT

”Alți colegi de la alte centre care s-au aflat în aceeași situație, au venit cu același tren, dar repartizați la alt centru, au putut fi primiți? Am întârziat 3 minute, cât am înconjurat și liceul ca să văd pe unde e intrarea. 

Plicurile cu subiecte se deschid la 09:00, puteam intra fără probleme. Suntem dezamăgiți, nu o să se reprogrameze examenul pentru câțiva  care au întârziat. Nu se iau bani de la bugetul statului”, a precizat prof. Raluca Apostol.

 

ADVERTISEMENT
Tags: