News

Călătorii gratis cu metroul pentru cetățenii care oferă PET-uri, sticle sau doze de aluminiu. Anunțul Metrorex

Bucureștenii beneficiază de călătorii gratis cu metroul dacă aduc PET-uri, sticle sau doze. Metrorex oferă detalii despre campanie.
30.07.2021 | 09:35
Călătorii gratis cu metroul pentru cetățenii care oferă PET-uri, sticle sau doze de aluminiu. Anunțul Metrorex
Defecțiune tehnică pe magistrala 1 de metrou/ Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Metrorex a lansat o campanie menită să intensifice procesul de reciclare al deșeurilor. Extrem de simplu și accesibil, cetățenii pot primi o cartelă de metrou cu o călătorie în schimbul donării a cinci PET-uri, sticle sau doze de aluminiu.

Într-un comunicat emis joi, compania de stat anunță că, prin această inițiativă, încurajează programele ce au ca scop protecția mediului, aliniindu-se astfel politicilor naționale și internaționale ecologiste.

ADVERTISEMENT

Cetățenii care oferă PET-uri, sticle sau doze de aluminiu, călătorii gratis cu metroul

Locuitorii din Capitală care participă la campania “PET=BILET”, lansată de Metrorex, vor primi o cartelă de metrou cu o călătorie în schimbul donării a cinci deşeuri, care pot fi PET-uri, sticle sau doze de aluminiu.

”Metrorex, în parteneriat cu Eco Synergy şi Rematholding, lansează ‘PET=BILET’, campania premieră ce are ca scop atât încurajarea colectării şi reciclării deşeurilor, cât şi creşterea interesului cetăţenilor pentru călătoria cu metroul – transport ecologic, nepoluant.

ADVERTISEMENT

Metrorex încurajează programele ce au ca scop protecţia mediului, aliniindu-se astfel politicilor naţionale şi internaţionale ecologiste. Prin această campanie se doreşte sensibilizarea opiniei publice şi creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător”, se arată într-un comunicat al companiei, postat pe site-ul oficial.

Metrorex, detalii despre campanie

Conform Metrorex, cei interesați să participe la această campanie sunt aşteptaţi în perioada 2 – 20 august în staţiile de metrou Dimitrie Leonida şi Pipera (intrarea principală) la standul partenerilor Metrorex.

Cetățenii care vin cu 5 deşeuri (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu) vor primi în schimb o cartelă de metrou cu o călătorie.

ADVERTISEMENT

“Astfel de campanii sunt necesare pentru schimbarea comportamentului cetăţenilor cu privire la păstrarea mediului înconjurător curat şi nepoluat, dar şi pentru promovarea beneficiilor utilizării transportului subteran ca mijloc de transport ecologic.

Astfel că, prin aceste tipuri de acţiuni, societatea noastră doreşte să se implice activ în formarea unor comportamente responsabile din punct de vedere ecologic”, a declarat Ştefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.

Scumpiri de bilete şi abonamente la Metrorex de la 1 august

La mijlocul acestei luni, Metrorex și Societatea de Transport București au anunțat că, de la 1 august, își armonizează oferta comercială, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din București și zona metropolitană.

ADVERTISEMENT

Astfel, un bilet la metrou va fi 3 lei, față de 2,5 lei în prezent, iar un bilet la STB va fi 3 lei, o creștere față de 1,3 lei în prezent. Va exista un bilet comun Metrorex-STB de 5 lei care va oferi acces timp de 90 de minute la ambele rețele de transport.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri