News

Calea Victoriei, închisă în weekend, pentru o competiție de karting. Ce autobuze sunt afectate

Calea Victoriei va fi închisa parțial în acest weekend, deoarece se desfășoară o competiție de karting, iar traseele unor anumite linii de autobuze vor fi afectate.
20.08.2021 | 22:37
Calea Victoriei inchisa in weekend pentru o competitie de karting Ce autobuze sunt afectate
Calea Victoriei, închisă în weekend, pentru o competiție de karting. Ce autobuze sunt afectate foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Calea Victoriei este una dintre străzile care de aproximativ un an devine pietonală în weekend, o măsură foarte bine primită de către bucureșteni, lucru sesizabil prin faptul că multe persoane se bucură de această facilitate.

Când a avut loc marșul Pride în București, în urmă cu o săptămână, evenimentul “Străzile Deschise” a fost suspendat, ceea ce a adus o serie de critici din partea bucureștenilor.

ADVERTISEMENT

Calea Victoriei, închisă din nou în weekend. Ce linii de autobuz sunt afectate

Evenimentul “Supercupa României la Karting electric” se desfășoară în acest weekend în Piața George Enescu și pe străzile din jurul Muzeului de Artă și Sălii Palatului.

Primăria Capitalei anunță că în acest weekend un sector de pe Calea Victoriei va fi închis pentru a se putea desfășura competiția. Cursele care vor avea loc în acea zonă vor afecta și traficul, aplicându-se mai multe restricții.

ADVERTISEMENT

“Sâmbătă, 21 august, între orele 11.00 şi 18.30, şi duminică, 22 august, între orele 11.00 şi 17.30, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe Calea Victoriei (între b-dul Dacia şi str. Ion Câmpineanu), fără a fi afectat traficul în cele două intersecţii, şi pe str. Stirbei Vodă, între str. Berzei şi Calea Victoriei, (permiţându-se traversul în intersecţia cu Str. Popa Tatu şi str. Luterană), str. Walter Maracineanu, între Calea Victoriei, str. Ion Câmpineanu şi Piaţa Revoluţiei”, au transmis reprezentanți din partea Primăriei București.

Mijloacele de transport public vor fi și ele afectate în aceste două zile. Linia 122 va funcționa pe traseul obișnuit între Complex Cartieri Latin și intersecția Strada Știrbei Vodă/Strada Berzei, apoi pe un traseu modifica pe sensul spre Piața Universității, pe Străzile Berzei, Vasile Pârvan, Bulevardul Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Regina Elisabeta, cu întoarcere în rondul de la Piața Universității. Traseul nu va suferi nicio modificare pe sensul opus.

ADVERTISEMENT

Pe linia 137 se va circula normal între Carrefour Militari și intersecția Strada Știrbei Vodă/Strada Berzei, iar apoi se va urma același traseu ca în cazul liniei 122. În mod similar, traseul nu va avea nicio modificare pe sensul opus.

Linia 138 va funcționa pe traseul de bază între Cartier Militari și intersecția Strada Știrbei Vodă/Strada Berzei, apoi va urma traseul modificat amintit anterior, iar la retur nu va avea vreo modificare.

ADVERTISEMENT