News

Gabriela Firea, nou atac la Nicușor Dan. Jumătate din Capitală „se spală cu apă încălzită la ibric”

Gabriela Firea spune că jumătate din bucureșteni trebuie să-i „mulțumească” primarului Niculor Dan. „Se spală cu apă încălzită la ibric!”
24.04.2024 | 11:12
Gabriela Firea nou atac la Nicusor Dan Jumatate din Capitala se spala cu apa incalzita la ibric
Gabriela Firea lovește în punctul slab al lui Nicușor Dan: apa caldă pentru bucureșteni / Foto: Hepta, Facebook
ADVERTISEMENT

După ce o avarie masivă la rețeaua de termoficare a Capitalei a lăsat mii de blocuri fără apă caldă, Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală, nu a scăpat ocazia să-l critice din nou pe edilul Capitalei, Nicușor Dan.

„Se spală cu apă încălzită la ibric”

Într-un mesaj postat pe contul Facebook, Gabriela Firea, candidata social-democraților la Primăria Capitalei, a scris că mii de blocuri au rămas fără apă caldă, în urma unei avarii majore la rețeaua de termoficare. Bucureștenii, spune Firea ironic, au motive să-i mulțumească lui Nicușor Dan pentru că încălzesc apa la ibric.

ADVERTISEMENT

„Jumătate dintre locuitorii Capitalei au motive să-i spună ‘Mulțumesc’ actualului primar general! Se spală cu apă încălzită la ibric! 3.700 de blocuri, cele mai multe în sectorul 6, nu au apă caldă! Mai e şi frig afară! Este una dintre cele mai mari avarii din ultimii ani, iar două dintre cele patru CET-uri s-au oprit”, se arată în postarea Gabrielei Firea.

„Ce face primarul? Nimic”

Firea sugerează că, de fiecare dată când apare o astfel de criză, primarul general este luat pe nepregătite și că nu face „nimic”, în timp ce vorbește despre înlocuirea țevilor de apă din București.

ADVERTISEMENT

„Ce face primarul general în acest timp? Ce știe cel mai bine când apare o criză : nimic! E bine, totuși, că se laudă cu kilometri peste kilometri de țevi vechi înlocuite, cu șantiere deschise din banii europeni munciți de noi”, scrie Firea.

Gabriela Firea a prezentat și „cifrele reale” ale realizărilor din mandatul ei în care a atras fonduri europene pentru remedierea infrastructurii.

ADVERTISEMENT

„Ca să nu mai mintă peste tot că nu am făcut nimic, las aici cifrele reale, verificabile de oricine interesat: Din 2016 până în 2020 s-au modernizat cu bani de la bugetul local 304 km de rețea, dintre care 67 km din rețeaua primară, 237 km din rețeaua secundară. Cu doi ani compania în insolvență și alți doi ani cu bugetul primăriei tăiat la jumătate!

Nicușor Dan mai bine le-ar reaminti bucureștenilor care nu au apă caldă cine a muncit pentru cele 300 milioane de euro fonduri europene, când a fost semnat contractul și de ce a început el lucrările abia după trei ani!”, a scris Gabriela Firea

ADVERTISEMENT