Life

Calendar ortodox 17 ianuarie 2023. Tradiții și obiceiuri de Sfântul Antonie cel Mare. Ce rugăciune trebuie să spui ca să ai parte de protecție

Calendar ortodox 17 ianuarie 2023. Tradiții și obiceiuri de Sfântul Antonie cel Mare și ce rugăciune de protecție trebuie rostită.
16.01.2023 | 18:00
Calendar ortodox 17 ianuarie 2023 Traditii si obiceiuri de Sfantul Antonie cel Mare Ce rugaciune trebuie sa spui ca sa ai parte de protectie
Calendar ortodox 17 ianuarie 2023. Foto Doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Calendar ortodox pentru 17 ianuarie 2023. Este sărbătorit Sfântul Antonie cel Mare de către credincioși. Iată ce rugăciune trebuie rostită în această zi.

Calendar ortodox 17 ianuarie 2023. Tradiții și obiceiuri de Sfântul Antonie cel Mare

Despre Sfântul Antonie cel Mare se spune că este întemeietorul vieţii călugăreşti. Acesta este prăznuit în fiecare zi pe data de 17 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Sfântul Antonie cel Mare și-a donat toată averea la 20 de ani și s-a retras în pustietate, unde a stat 85 de ani. Acesta avea puteri miraculoase și putea chiar să îi vindece pe cei bolnavi sau pe cei mânați de duhurile rele.

Sfântul Antonie cel Mare este considerat a fi ocrotitorul orfanilor și al oamenilor săraci.

Nu în ultimul rând, Sfântul Antonie cel Mare este cunoscut ca sfântul care trimite ploaia. Desigur, de ziua de Sfântul Antonie cel Mare sunt legate multe tradiții.

ADVERTISEMENT

Fetele nemăritate trebuie să meargă la icoana Sfântului Antonie cel Mare pentru a-și găsi alesul.

Se mai spune că aceia care se roagă sfântului sărbătorit în calendarul ortodox în această zi timp de nouă zile de marți la rând vor avea împlinită cea mai arzătoare dorință.

ADVERTISEMENT

Rugăciunea care trebuie spusă în această zi pentru protecție

Este o rugăciune care trebuie spusă de Sfântul Antonie cel Mare pentru a avea parte de protecție. Cei care rostesc această rugăciune de Sfântul Antonie cel Mare vor fi feriți de rele.

„Bunule Părinte Antonie, cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava şi mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.

ADVERTISEMENT

O, slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite şi de păcate.

Tu, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului, fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie, în care să se sălăşluiască virtutea, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.”

ADVERTISEMENT
Tags: