News

Calendarul admiterii la școlile de agenți de poliție, modificat. Anunțul autorităților

Calendarul admiterii la școlile de agenți de poliție a fost modificat. FANATIK vă spune ce au anunțat autoritățile
14.09.2021 | 19:57
Calendarul admiterii la scolile de agenti de politie modificat Anuntul autoritatilor
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că s-au produs unele modificări în calendarul admiterii pentru școlile de agenți de poliție.

Instituția a transmis că au fost decalate proba de evaluare a cunoștințelor și examinarea medicală. În plus, și rezultatele finale se vor afișa mai târziu.

ADVERTISEMENT

Calendarul admiterii la școlile de agenți de poliție, modificat. Anunțul autorităților

„Pentru desfășurarea examenului de admitere în școlile postliceale ale MAI în cele mai bune condiții, proba de evaluare a cunoștințelor se va susține în data de 23 octombrie 2021 în loc de 9 octombrie 2021, cum era stabilit inițial. Proba va fi susținută la unitățile de selecție de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice,” a transmis MAI, printr-un comunicat.

„Totodată, examinarea medicală a candidaților care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, va avea loc în perioada 25 octombrie – 14 noiembrie 2021, în  ordinea descrescătoare a notelor finale. Inițial, perioada de dedicată examinării medicale era 11 – 31 octombrie 2021,” a adăugat instituția.

ADVERTISEMENT

În plus, data la care se vor afișa rezultatele finale a fost și ea decalată. Inițial, aceasta era la 3 noiembrie, dar a fost mutată la 18 noiembrie 2021.

Ministerul Afacerilor Interne are șase unități de învățământ preuniversitar:

  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina,
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca,
  • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea,
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani,
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni,
  • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești.
ADVERTISEMENT

Instituția a mai transmis că, în această sesiune de admitere, s-au scos la concurs 2.668 de locuri. 1.592 de locuri sunt pentru agenți de poliție, 225 pentru agenți de poliție de frontieră.

Pentru subofițeri de jandarmi sunt 551 de locuri, pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă sunt 275, iar pentru specializarea maistru militar auto sunt 25 de locuri.

ADVERTISEMENT

Anunțul autorităților nu a fost pe placul oamenilor

Schimbarea calenarului pentru admiterea la școlile de poliție a fost anunțată și pe rețelele de socializare. Atât Poliția Română, cât și Sindicatul Europol au transmis informațiile pe Facebook.

„Veste bună! Pentru toți cei care s-au înscris pentru admiterea în școlile de agenți de poliție, vă anunțăm că proba de evaluare a cunoștințelor se va susține la data de 23 octombrie 2021, în loc de 9 octombrie, cum era stabilit inițial. Asta înseamnă că aveți mai mult timp să vă pregătiți,” a scris Poliția Română pe Facebook.

Mulți dintre oamenii care au citit postarea au criticat decizia. Aceștia au transmis că modificarea s-a făcut pentru ca cei care candidează să nu o mai poată face și pentru sursă externă.

ADVERTISEMENT