Life

Călin Donca, milionarul eliberat din arest: ”Copiii nu m-au recunoscut, Orianda s-a transformat”

Călin Donca, milionarul eliberat din arest după ce a fost acuzat de înșelăciune, a vorbit despre cum a fost primit, în familie, când a ajuns acasă.
30.12.2023 | 18:41
Calin Donca milionarul eliberat din arest Copiii nu mau recunoscut Orianda sa transformat
Călin Donca, dezvăluiri de suflet despre familie, după eliberare / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Călin Donca, milionarul care a fost arestat, iar de curând eliberat, pentru acuzațiile de înșelăciune, a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK despre revenirea lui acasă. Și, mai mult, Călin Donca a făcut dezvăluiri de suflet cu privire la felul în care a fost primit de copiii săi. Mai mult, el a explicat și cum a regăsit-o pe soția lui, Orianda, femeia care a reușit să îl surprindă după cele trei luni petrecute în arest.

Copiii lui Călin Donca, șocați de revedere

– Cum ați petrecut Crăciunul anul acesta, după o perioadă încărcată emoțional?

L-am petrecut ca în fiecare an împreună, acasă. De obicei ne vin neamuri din Timișoara și în alte părți ale țării. Am petrecut frumos împreună, mai bucuroși ca niciodată, deoarece eram la limită ca să nu putem fi toți, așa cum ne-am obișnuit.

ADVERTISEMENT

– Ce le-a adus moșul copiilor anul acesta?

Anul acesta, ca în fiecare an le-a adus cărți de citit de care ei se bucură foarte mult. Asta pentru că după ce citesc o carte, primesc o sumă de bani în funcție de numărul de pagini pe care le are cartea. Au primit bunătăți, dulciuri fără zahăr, pentru că încercăm să-i obișnuim cu cât mai multe lucruri sănătoase. Și, de asemenea, au primit un cadou frumos, acela de a fi o împreună cu ei. De care s-au bucurat nespus chiar și până azi.

– Orianda ce și-a dorit anul acesta de la Moș?

Anul acesta, ca și în fiecare an, ea este mai mult axată pe partea de copii. Atât timp cât ei sunt sănătoși bucuroși și putem să ne ocupăm de ei, nu cred că are o dorință mai mare. Nu este atât de dornică de lucruri financiare sau practice sau de mașini, așa cum sunt eu. De aceea, dorința ei cea mai mare e să fim împreună, lucru care s-a împlinit.

ADVERTISEMENT

Călin Donca: ”În acest an mi-am dorit să fiu alături de familie”

-Fiind o perioadă destul de dificilă, tu ce ți-ai dorit cel mai mult în acest an de la Moș?

Absolut clar, mi-am dorit să fiu acasă cu familia, nu m-am gândit la a 2-a dorință și nicidecum nu mi-a mai păsat de lucruri financiar scumpe. Cât de ușor poți să le pierzi, nu spun că nu mi le mai doresc pe viitor, ci spun că în acest an mi-am dorit să fiu alături de familie.

– Cum au reacționat copiii când te-au văzut după 3 luni petrecute departe de ei?

În primul rând, nu m-au recunoscut în primă fază, după care s-au bucurat de mine. Au reacționat cumva cu frică că voi pleca din nou, pentru că noi am fost treziți de mascați și timp de 3 luni de atunci nu ne-am mai văzut. Ochii lor au stat cuibăriți cât mai aproape de mine. Cel puțin în prima săptămână, ei nu s-au dezlipit nici în bucătărie când mâncau de mâna mea, semn că avem o familie unită și semn că au trecut prin traume severe.

ADVERTISEMENT

Copiii cei mari știau de arestarea milionarului

– Ce au știut cei mici despre această separare, prima de când aveți copiii?

Primii 3 copii, ca și vârstă, mă refer cel de 12, 11 și 10 ani au știut povestea adevărată. Ei au acces la social media, au putut să citească, au văzut diverse ziare ce au scris despre mine. Încercăm să nu îi separăm de această lume pentru că trebuie să știe adevărul și dacă lumea este rea, trebuie să știe de mici copii. Copiii mici, au înțeles că sunt plecat.

– Cine a ajutat-o pe Orianda cât ai lipsit cu cei 5 copii?

Partea frumoasă este că din multitudinea de prieteni au fost câțiva, 10 la număr, care chiar au ajutat o perioada. Iar 2 dintre ei, poate chiar 3, au ajutat-o constant, astfel încât să putem ieși la liman și să putem continua proiectul. Adică să nu intrăm cu firma în faliment, ci, din contră, firma să continue și să crească prin parcurile pe care le-am început eu.

ADVERTISEMENT

”Orianda și-a dovedit puterea”

Așadar, unul din parcurile fotovoltaice pe care l-am lăsat început până am ieșit avea panourile puse pe el. Și nu puține, ci mai exact, 3000 de kilowați în panouri, adică 6000 de panouri montate cu cabluri și chiar cu punctul trafo pe care l-am plătit în această perioadă de durere. Așadar, au fost prieteni care ne-au ajutat cu bani, care au venit spre noi, și au fost oameni care s-au oferit și ne-au întrebat. Le mulțumesc pentru ajutorul lor.

– Cum a reușit să reziste ea, mai ales că îi avea și pe cei mici?

Orianda și-a dovedit puterea prin fapte. Este o femeie pe care cred că și-ar dori-o orice bărbat lângă el, deoarece atunci când bărbatul nu a putut să-și susțină familia, Orianda s-a transformat în ceea ce a fost nevoie. S-a ocupat și de copii și de firmă, și de mine, care eram blocat în arest. Doar vorbitul la telefon ne-a costat 1.000 de leipe lună. Nu mai vorbesc de pachetele de mâncare, ținând cont că eu mănânc vegan, iar cei din arest nu a putut să-mi ofere un astfel de regim.

-Unde veți petrece Revelionul?

Acasă, așa cum l-am petrecut în toți acești ani. Vrem să fim alături de copii. Asta până în momentul în care copiii n-o să mai vrea ei să fie alături de noi.

– Ce planuri ai pentru 2024?

În primul rând, vom porni toate parcurile la care lucrăm și pe care le construim. În total, 10,5 Megavați fotovoltaici având o valoare de 20 de milioane de euro pe piață. Acesta este primul scop. În al 2-lea rând, ceea ce vrem să facem este să demontăm toate acuzațiile. Să fim achitați de tot ce s-a spus rău.

ADVERTISEMENT