ADVERTISEMENT
News

Călin Popescu Tăriceanu, atac fără precedent la adresa Guvernului Orban: “Mișcați-vă fundurile pe teren!”

Autor: Bogdan Solomon | 24.06.2020 | 12:36
Călin Popescu Tăriceanu, atac fără precedent la adresa Guvernului Orban:
Călin Popescu Tăriceanu atacă Guvernul pe tema inundațiilor din țară. Sursa foto: hepta.ro

În plină epidemie de coronavirus, când cazurile de îmbolnăvire se înmulțesc pe zi ce trece, nici vremea nu pare să aibă milă de noi. Animale moarte, mașini avariate și nenumărate gospodării scufundate, la propriu, în apă – acesta este bilanțul inundațiilor provocate de ploile interminabile din județul Alba.

ADVERTISEMENT

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în Aiud, una dintre localitățile puternic afectate de această situație, apa a pătruns în sediile a două firme, precum și în cele ale Administrației Finanțelor Publice și Grădiniței cu Program Prelungit nr. 10.

În ciuda problemelor cu care se confruntă jumătate din țară, Guvernul nu pare dispus să sară în ajutorul oamenilor care s-au văzut nevoiți să își părăsească agoniseala de-o viață, distrusă complet de intemperiile vremii. Sau cel puțin așa susține Călin Popescu Tăriceanu, într-un mesaj publicat în urmă cu câteva ore pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu dă de pământ cu Guvernul Orban și cere mai multă implicare pe tema inundațiilor din țară

Liderul ALDE îi solicită premierului Orban să dea dovadă de mai multă implicare și să coordoneze alături de ceilalți miniștri ai Cabinetului său acțiuni concrete de prevenire și limitare a pagubelor generate de inundații. Potrivit acestuia, locuitorii din zonele afectate au nevoie mai mult ca oricând de sprijin pentru a putea să „o ia de la început” .

Totodată, Tăriceanu îi acuză pe liberali că ignoră cu bună știință dezastrele naturale pe motiv că acestea „nu aduc dividende electorale precum aduce coronavirusul” și nici „achiziții publice care să umple conturile firmelor de casă ale PNL-ului”.

ADVERTISEMENT

Ce a scris Călin Popescu Tăriceanu

Este de neînțeles lipsa de implicare a Prim-Ministrului, și în general a guvernului, în coordonarea acțiunilor de prevenire și limitare a pagubelor generate de inundațiile care afectează jumătate din țară! Chiar nu înțeleg de ce o ședință la Cotroceni este mai urgentă decât salvarea vieților și gospodăriilor oamenilor în nevoie?! Oare inundațiile nu aduc dividende electorale precum aduce coronavirusul? Sau poate la inundații nu se fac achiziții publice care să umple conturile firmelor de casă ale PNL-ului?

Le spun dlor Iohannis și Orban că români sunt peste tot în țară, și în Timiș, și în Caraș-Severin, și în Botoșani sau Dolj, și au nevoie de ajutor chiar dacă nu suferă de coronavirus! Ați blocat țara, ați blocat spitalele, v-ați blocat în palatele voastre și nu mai vreți să știți de oameni?

ADVERTISEMENT

Mișcați-vă fundurile pe teren, acolo unde oamenii își părăsesc agoniseala de o viață în miez de noapte! Mișcați-vă fundurile și mobilizați forțe și bani pentru a reface infrastructura distrusă și a reface casele distruse! Mișcați-vă și dați încredere oamenilor că nu sunt singuri, că o să fie ajutați să o ia de la început!

Am fost Prim-Ministru și știu cum este să mergi pe teren la inundații catastrofale. Am fost peste tot în țară în cele 3 rânduri de inundații pe care a trebuit să le gestionez, în 2005, 2006 și 2008. Știu, nu e ușor să stai alături de oameni care au pierdut totul peste noapte.

ADVERTISEMENT

Nu e ușor să le ridici moralul și să le redai speranța. Câteodată o mai și încasezi (verbal) de la oameni nervoși și la capătul puterilor, dar asta e în fișa posturilor pe care temporar le ocupați: să fiți alături de români la bine, dar mai ales la rău!

Așa că ieșiți din palate, lăsați costumele și cravatele deoparte, luați cizmele în picioare și puneți mâna pe lopeți! Arătați că puteți fi curajoși fără telepromptere de pe care să citiți texte scrise de alții și fără slugarnici care să vă aducă osanale! Oamenii chiar au nevoie de voi, de cei care îi guvernează!

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!