Fotbal international

Calvarul lui Virgil van Dijk după accidentare. “Trece prin iad, dar e puternic!”

10.11.2020 | 11:12
Calvarul lui Virgil van Dijk dupa accidentare Trece prin iad dar e puternic
Calvarul lui Virgil van Dijk. "Trece prin iad, dar e puternic!". Foto: Liverpool Twitter
ADVERTISEMENT

Internaţionalul olandez Virgil van Dijk, turnul de control al defensivei lui Liverpool, a fost grav accidentat în derbyul oraşului Beatleşilor de către portarul lui Everton şi al naţionalei Angliei, Jordan Pickford.

Batavul a fost operat de urgenţă, însă nici măcar doctorii nu au putut estima data când el ar putea reveni pe teren. Parcă este un mister în jurul acestei date şi toată lumea, inclusiv conducerea cormoranilor şi antrenorul Jurgen Klopp menţin suspensul, refuzând să facă orice fel de precizare.

ADVERTISEMENT

Cert este că pentru fanii The Reds accidentarea celui mai bun fundaş din Premier League şi din echipa lor a fost privită ca o adevărată crimă, ca o acţiune premeditată a duşmanilor de la Everton şi prin urmare nu a lipsit mult până ce Pickford să înceapă să primească tot felul de ameninţări, inclusiv cu moartea, motiv pentru care şi-a angajat o firmă care să îi păzească 24 din 24 de ore locuinţa.

Wijnaldum a dezvăluit calvarul lui Virgil van Dijk

Compatriotul său de pe Anfield Road, Georginio Wijnaldum, a povestit pentru mass media din ţara sa despre momentele grele prin care trece van Dijk după efectuarea intervenţiei chirurgicale.

ADVERTISEMENT

“Vorbim pe facetime foarte des, Virgil trece prin iad, dar e puternic. Cu voia lui Dumnezeu își va reveni repede, își dorește să nu rateze Campionatul European din vara anului viitor și meciurile lui Liverpool. E perioadă foarte dificilă pentru el, dar așa e viața de fotbalist”.

Jurgen Klopp admite că nu se ştie când va reveni olandezul

Tabloidul Daily Mail a căutat să accentieze misterul care planează asupra perioadei de refacere a căpitanului naționalei Olandei. “Clubul a făcut anunțul, dar nu a oferit niciun comentariu cu privire la data în care ar putea reveni Van Dijk”.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp a admis faptul că jucătorul se află acum în cea mai dificilă etapă care urmează după intervenţia chirurgicală, dar e convins că van Dijk nu se va da bătut. “Perioada de după operație e mereu neplăcută. El va fi apt când se va reface total”.

Toţi jucătorii pe postul de fundaş central sunt accidentaţi

Problema pentru tehnicianul german este că s-a încheiat perioada de transferuri şi până în iarnă, când e posibil să facă o ofertă lui Napoli pentru senegalezul Koulibaly, nu prea are soluţii, pentru că aidoma la CFR Cluj toţi jucătorii pe post sunt accidentaţi: van Dijk, Fabinho şi acum Matip.

ADVERTISEMENT

Lui Klopp nu îi rămân Joe Gomez, care însă este foarte greoi şi Rhys Williams, mult prea necopt pentru a fi titular. Ar mai putea încerca retrăgându-l pe căpitanul Henderson de la mijloc, dar astfel ar slăbi mult un compartiment medial în care oricum sunt probleme.

ADVERTISEMENT