Sport

Camera lui Messi din Qatar este la mare preț. Ce decizie au luat proprietarii

Leo Messi și-a văzut împlinit visul de a deveni campion mondial, iar cei care au pus umărul la organizarea Cupei Mondiale profită din plin deacest lucru.
28.12.2022 | 08:55
Camera lui Messi din Qatar este la mare pret Ce decizie au luat proprietarii
Universitatea din Qatar, care a găzduit naționala Argentinei la Cupa Mondială, a nunțat că va transforma camera lui Leo Messi într-un muzeu.
ADVERTISEMENT

Argentina, condusă de Messi, a devenit campioană Mondială în Qatar. Iar cei de-acolo au decis să profite de ”urmele” trecerii starului argentinian în țara lor.

Camera lui Leo Messi din Qatar e transformată în muzeu!

Au fost ani la rând când, în pofida talentului indubitabil, și a rezultatelor la echipa de club, Leo Messi era urmărit de ghinion la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Efectiv, părea parcă ”blestemat” să nu ia trofee cu reprezentativa. Exceptând titlul olimpic, cu mai puțină importanță. Și, după Mondialul din Rusia, și-a pus chiar problema să renunțe la convocări.

A revenit însă asupra deciziei. Și, sub conducerea unui alt Lionel, Scaloni, lucrurile s-au schimbat. De această dată filosofia nu a mai fost ca echipa să aștepte ca Messi să facă diferența. Ci ca grupul să pună umărul pentru a-i aduce succesul.

ADVERTISEMENT

Lucru pe care l-au menționat, în repetate rânduri, colegii săi. Cel mai tranșant fiind portarul Dibu Martinez. În mai multe ocazii. Inclusiv după Cupa Mondială. Când a mărturisit: ”Messi este cel mai bun jucător de pe planetă. Iar visul meu, ca și al restului echipei, a fost să-l facem campion cu naționala”.

Și a fost mai întâi Copa America. Primul trofeu continental și cel dintâi într-o întrecere cu anvergură după 28 de ani. Apoi Finalissima. După un sec 3-0.

ADVERTISEMENT

Iar în Qatar, a venit și momentul pentru gloria supremă. A ”rupt” blestemul de a nu marca în fazele eliminatorii la Cupa Mondială. În stil mare, izbutind să înscrie în fiecare partidă.

Iar în cele din urmă, după 4-2 la lovituri de departajare în fața Franței, a venit și prima Cupă Mondială pentru el. Ca și cea dintâi pentru argentinieni după succesul obținut cu regretatul Diego Maradona în 1986. Performanță dublată de titlul de cel mai bun jucător al turneului.

ADVERTISEMENT

Universitatea din Qatar, cea care a găzduit naționala sud-americană pe durata turneului, a dorit să profite de faptul că l-a avut ca oaspete pe Leo Messi. Conducerea sa a anunțat că va transforma camera în care a locuit Messi într-un mic muzeu.

Două paturi de o persoană aliniate în fața unui birou îngust, cu fotolii cu rotile și un ecran plat. Plus o canapea gri cu perne galbene și perdele groase sunt singurele obiecte care au fost în camera respectivă.

ADVERTISEMENT