Sport

Campioană fără lot. FCSB a defilat în campionat dar, la Cluj, n-a avut oameni să completeze foaia de arbitraj

FCSB e virtual noua campioană a României, echipa lui Gigi Becali reușind să triumfe în campionat cu un lot foarte retrâns numeric
17.04.2024 | 16:25
Campioana fara lot FCSB a defilat in campionat dar la Cluj na avut oameni sa completeze foaia de arbitraj
FCSB e virtual campioana Romaniei FOTO sportspictures
ADVERTISEMENT

FCSB s-a impus și la Cluj, în meciul cu CFR, scor 1-0, și ar putea deveni chiar și matematic campioană în weekendul care urmează.

12 fotbaliști au dus greul campionatului

Pentru a se întâmpla asta, roș-albaștrii trebuie să învingă sâmbătă Rapid, iar CFR Cluj nu trebuie să câștige meciul cu Farul de vineri și Universitatea Craiova să obțină cel mult un punct din meciul cu Sepsi de duminică.

ADVERTISEMENT

Succesul clar al FCSB-ului din acest sezon este cu atât mai remarcabil cu cât lotul echipei nu este nici pe departe unul generos din punct de vedere numeric.

Ba, din contra, echipa lui Gigi Becali s-a bazat pe același nucleu, care a dus greul sezonului. La Cluj, spre exemplu, FCSB nu a avut jucători să completeze foaia de joc. Pe aceasta au rămas trei locuri libere, în condițiile în care oricum au fost trecuți pe ea doi portari: Vlad și Udrea.

ADVERTISEMENT

Practic, în condițiile în care a efectuat doar patru schimbări din cinci posibile și pe teren au intrat Radaslavescu, Dawa, Alhassan și Antwi, pe bancă au rămas doar Haruț și tânărul Pandele.

Accidentați sunt în acest moment Pantea, Luis Felipe și Ovidiu Popescu, însă doar despre primul se poate spune că a fost titular cert în acest sezon.

ADVERTISEMENT

FCSB s-a bazat toate minutele pe portarul Târnovanu, care a jucat 34 de meciuri din 34, și a mai avut doar 11 fotbaliști care s-au regăsit în mod constant pe teren sau ca prime rezerve.

Revenirea lui Chiricheș a mai atenuat acest aspect, dar veteranul echipei nu are decât șapte meciuri jucate în acest sezon. Plus că, întoarcerea lui pe teren a coincis cu pierderea lui Pantea, titularul postului de fundaș dreapta. E drept, absența lui Pantea a fost suplinită de Valentin Crețu, care părea o cauză pierdută, la un moment dat.

ADVERTISEMENT

În iarnă, echipa l-a pierdut și pe Compagno, vândut în China, dar subțirimea numerică a lotului nu l-a împiedicat pe Gigi Becali să renunțe și la alți trei jucători, toți aduși în acest sezon: Dorin Rotariu, Damian Djokovic și Cristi Ganea.

Numărul de fotbaliști pe care s-a bazat FCSB, în adevărat sens al cuvântului, este mult mai mic decât cel al rivalelor, prezența în lot a unor fotbaliști precum Haruț, Panțiru, Antwi sau Luis Felipe fiind mai degrabă meteorică.

Care a fost nucleul de bază al FCSB-ului:

Târnovanu 34 meciuri

Radunovic 32 meciuri

Dawa 31 meciuri

Șut 31 meciuri

Fl. Coman 31 meciuri

Olaru 31 meciuri

Miculescu 29 meciuri

Octavian Popescu 28 meciuri

Lixandru 28 meciuri

Ngezana 27 meciuri

Ovidiu Popescu 27 meciuri

Băluță 26 meciuri

Gigi Becali a anunțat că aduce șapte jucători

Patronul echipei pare conștient de situația echipei sale și a anunțat că va face transferuri masive în pauza competițională. Mai ales că îl va pierde și pe Florinel Coman, care merge în Qatar. “Eu trebuie să mai iau 6-7 jucători să am lot pentru două fronturi”, a declarat Gigi Becali la FANATIK SUPERLIGA. Deocamdată, sigură este doar revenirea lui Alexandru Musi, împrumutat la Petrolul, restul numelor aflate în discuție fiind momentan la stadiul de speculație.

ADVERTISEMENT
1.90 este cota oferită de BETANO pentru victorie FCSB în derby-ul cu Rapid