Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Campioana ia în calcul un singur scor în HJK Helsinki – Farul. „Nu ne e teamă!”

Farul Constanța merge în Finlanda doar cu gândul la calificare. Ciprian Marica, mesaj clar înainte de manșa decisivă cu HJK Helsinki din play-off-ul Conference League.
31.08.2023 | 10:58
Campioana ia in calcul un singur scor in HJK Helsinki  Farul Nu ne e teama
Farul are șansa să se califice în premieră în grupele Conference League. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Farul e mare favorită la calificare înainte de returul de la Helsinki. „Marinarii” au câștigat cu 2-1 în tur, iar Ciprian Marica a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre partida capitală care poate scrie o nouă pagină în istoria clubului.

Farul, cu un picior în grupele Conference League: „Hagi era optimist și ferm convins că vom face un meci bun și acolo”

Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, i-a aruncat mănușa lui Ciprian Marica: „Crezi că putem avea o surpriză mare de tot în sens negativ, la cum a început să crească echipa și să nu ne calificăm la Helsinki la cum a jucat echipa și cu U Craiova? Realist însă! Îi știm pe finlandezi, i-am văzut. Crezi că se poate întâmpla ceva să nu mergem în grupe?”. 

ADVERTISEMENT

Acționarul minoritar al lui Farul a primit un mesaj clar de la antrenorul „marinarilor” în acest sens: „Acuma Doamne ferește! Orice se poate întâmpla. Noi sperăm și la ce am vorbit și cu Hagi după joc, era optimist și ferm convins că vom face un meci bun și acolo”.

Cea mai bună dovadă pentru încrederea pe care Hagi o are în jucătorii săi e că Farul a jucat cu titularii în meciul împotriva Universității Craiova și nu a odihnit pe nimeni: „Nu e nicio problemă că am jucat cu primul unsprezece și că avea timp să recupereze jucătorii și să fim în formă bună și la meciul de la Helsinki”.

ADVERTISEMENT

Farul, promisiune pentru suporteri: „Noi credem că ne calificăm, clar! Nu ne e teamă”

Ciprian Marica îi liniștește și pe cei mai pesimiști fani și e sigur că Farul va merge în grupe: „Noi credem că ne calificăm. Clar! Altfel de ce am mai merge acolo?! Credem că putem să fim mai buni și trebuie să fim mai buni. Nu, nu e teamă că va apărea oboseala”.

Gică Popescu a comentat și el șansele de calificare la FANATIK SUPERLIGA și rămâne rezervat: „Suntem bucuroși doar pe jumătate. Nu am obținut decât o victorie, urmează meciul de la Helsinki unde nu va fi ușor. Însă am făcut o a doua repriză, de fapt ultimele 30 de minute bune și sperăm să repetăm evoluția buna din finalul meciului și la Helsinki.

ADVERTISEMENT

Victoria este una fragilă. O victorie la doar un gol. Helsinki este o echipă solidă, o echipă foarte periculoasă la fazele fixe. O echipă care joacă foarte bine acasă, marchează foarte multe goluri. Avem și acest impediment al gazonului artifical cu care noi nu suntem obișnuiți. Trebuie să ne adaptăm repede la această suprafață de joc.

Suntem încrezători, avem un moral bun, avem un tonus excelent. Sperăm să facem un joc bun și să adunăm puncte pentru că este important să ne calificăm și dacă se poate să adunăm și puncte pentru acest coeficient pe care nu vreau să-l numesc așa cum îl gândesc”, a avertizat președintele campioanei României.

ADVERTISEMENT

HJK Helsinki – Farul Constanța, returul play-off-ului UEFA Europa Conference League e în direct pe PRO Arena, joi, 31 august, de la ora 19:00. „Marinarii” sunt aproape de o calificare în premieră în grupele celei de-a treia competiții europene.

Dacă e luni, marți sau vineri, e FANATIK SUPERLIGA! Emisiunea poate fi vizionată EXCLUSIV pe site-ul FANATIK.RO, de la ora 10:30 și apoi ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube, de la ora 17:30.

Ciprian Marica e sigur că Farul va reuși să se califice în Finlanda: „Nu ne e teamă!”

ADVERTISEMENT