Sport

Campionatele Europene de haltere 2023. România începe în forță competiția! Trei medalii de aur și două de argint în prima zi

Campionatele Europene de haltere din 2023 se desfăşoară în Armenia. România a început în forță, cu cinci medalii obținute în prima zi de competiție.
15.04.2023 | 23:41
Campionatele Europene de haltere 2023 Romania incepe in forta competitia Trei medalii de aur si doua de argint in prima zi
Campionatele Europene de haltere 2023. Adriana Cosmina Pană a luat argintul! O naţiune se retrage după ce a fost steagul incendiat
ADVERTISEMENT
15-04-2023
20:41

România, trei medalii de aur şi două de argint în prima zi a competiţiei!

România a avut o zi fantastică la Europenele de haltere de la Erevan. Mihaela Cambei a câştigat trei medalii de aur la categoria 49 de kilograme: 92 de kg la smuls, 106 kg la aruncat şi 198 de kg la total.

VEZI VIDEO: 

Cosmina Pană a câştigat şi ea două medalii de argint. A fost pe locul doi la smuls, cu 70 de kg, a patra la aruncat cu 83 de kg şi a luat argintul la total, cu 153 de kilograme. 

15-04-2023
18:22

Valentina Mihaela Cambei, aur la categoria 49 de kilograme!

Valentina Mihaela Cambei a câștigat medalia de aur la categoria 49 de kilograme la Campionatele Europene de Haltere din Erevan. Este a doua medalie obținută de România după argintul Adrianei Pană la 45 de kilograme. 

Campionatele Europene de haltere se desfăşoară în Erevan în perioada 15-23 aprilie. La competiţia din Armenia, România este bine reprezentată şi a obţinut deja prima medalie, argint la categoria 45 de kg.

Campionatele Europene de haltere 2023. Adriana Cosmina Pană a luat argintul!

Adriana Cosmina Pană a încheiat pe locul doi competiţia. Halterofila din Turcia, Bektas Cansu a câştigat medalia de aur, podiumul fiind completat de Martha Garcia Rincon. În competiţie a mai participat şi Bianca Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Pentru Adriana Cosmina Pană este a doua medalie de argint la Campionatele Europene după cea obţinută în 2021. România începe excelent competiţia din Armenia, acolo unde mai avem alte speranţe la medalii.

Loredana Toma, mare favorită la 71 de kilograme!

Monica Csengeri și Mihaela Cambei luptă pentru medalii la categoria 49 de kilograme. La acest concurs participă şi Loredana Toma, dubla campioană mondială, la categoria 71 de kilograme, în decembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Valentin Iancu (55 kg), Cosmin Isofache (61 kg), Marian Luca (61 kg), Bianca Dumitrescu (45 kg), Adriana Pană (45 kg), Mihaela Cambei (49 kg), Monica Csengeri (49 kg), Andreea Cotruța (55 kg) și Loredana Toma (71 kg) sunt reprezentanții României la Campionatele Europene.

Incidente grave! Azerbaidjan s-a retras după ce stagul a fost incendiat

Au apărut şi primele incidente grave la competiţia de la Erevan. Azerbaidjan îşi retrage sportivii de la competiţie după ce steagul a fost incendiat. Cele două republici sunt implicate într-un conflict pentru regiunea Nagorno Karabah, disputat între separatiştii armeeni şi azeri.

ADVERTISEMENT

La ceremonia de deschidere, un bărbat a alergat spre scenă, a smuls steagul Azerbaidjanului şi i-a dat foc. Ministerul Tineretului şi Sportului din Azerbaidjan a emis un comunicat prin care anunţă retragerea sportivilor:

„În condiţiile în care o astfel de atmosferă de ură predomină în Armenia, unde securitatea nu este asigurată, participarea normală a sportivilor azeri la competiţie este imposibilă din cauza presiunii psihologice”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Conform presei locale, poliţia armeană l-a reţinut pentru scurt timp pe cel responsabil. Este vorba de Aram Nikolian, un designer de modă. Conform avocatului său, Nikolian a fost eliberat fără să fie acuzat.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce...
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce s-a întâmplat
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil