Sport

Campionatele Europene de haltere 2023. România începe în forță competiția! Trei medalii de aur și două de argint în prima zi

Campionatele Europene de haltere din 2023 se desfăşoară în Armenia. România a început în forță, cu cinci medalii obținute în prima zi de competiție.
15.04.2023 | 23:41
Campionatele Europene de haltere 2023 Romania incepe in forta competitia Trei medalii de aur si doua de argint in prima zi
Campionatele Europene de haltere 2023. Adriana Cosmina Pană a luat argintul! O naţiune se retrage după ce a fost steagul incendiat
ADVERTISEMENT
15-04-2023
20:41

România, trei medalii de aur şi două de argint în prima zi a competiţiei!

România a avut o zi fantastică la Europenele de haltere de la Erevan. Mihaela Cambei a câştigat trei medalii de aur la categoria 49 de kilograme: 92 de kg la smuls, 106 kg la aruncat şi 198 de kg la total.

VEZI VIDEO: 

Cosmina Pană a câştigat şi ea două medalii de argint. A fost pe locul doi la smuls, cu 70 de kg, a patra la aruncat cu 83 de kg şi a luat argintul la total, cu 153 de kilograme. 

15-04-2023
18:22

Valentina Mihaela Cambei, aur la categoria 49 de kilograme!

Valentina Mihaela Cambei a câștigat medalia de aur la categoria 49 de kilograme la Campionatele Europene de Haltere din Erevan. Este a doua medalie obținută de România după argintul Adrianei Pană la 45 de kilograme. 

Campionatele Europene de haltere se desfăşoară în Erevan în perioada 15-23 aprilie. La competiţia din Armenia, România este bine reprezentată şi a obţinut deja prima medalie, argint la categoria 45 de kg.

Campionatele Europene de haltere 2023. Adriana Cosmina Pană a luat argintul!

Adriana Cosmina Pană a încheiat pe locul doi competiţia. Halterofila din Turcia, Bektas Cansu a câştigat medalia de aur, podiumul fiind completat de Martha Garcia Rincon. În competiţie a mai participat şi Bianca Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

Pentru Adriana Cosmina Pană este a doua medalie de argint la Campionatele Europene după cea obţinută în 2021. România începe excelent competiţia din Armenia, acolo unde mai avem alte speranţe la medalii.

Loredana Toma, mare favorită la 71 de kilograme!

Monica Csengeri și Mihaela Cambei luptă pentru medalii la categoria 49 de kilograme. La acest concurs participă şi Loredana Toma, dubla campioană mondială, la categoria 71 de kilograme, în decembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Valentin Iancu (55 kg), Cosmin Isofache (61 kg), Marian Luca (61 kg), Bianca Dumitrescu (45 kg), Adriana Pană (45 kg), Mihaela Cambei (49 kg), Monica Csengeri (49 kg), Andreea Cotruța (55 kg) și Loredana Toma (71 kg) sunt reprezentanții României la Campionatele Europene.

Incidente grave! Azerbaidjan s-a retras după ce stagul a fost incendiat

Au apărut şi primele incidente grave la competiţia de la Erevan. Azerbaidjan îşi retrage sportivii de la competiţie după ce steagul a fost incendiat. Cele două republici sunt implicate într-un conflict pentru regiunea Nagorno Karabah, disputat între separatiştii armeeni şi azeri.

ADVERTISEMENT

La ceremonia de deschidere, un bărbat a alergat spre scenă, a smuls steagul Azerbaidjanului şi i-a dat foc. Ministerul Tineretului şi Sportului din Azerbaidjan a emis un comunicat prin care anunţă retragerea sportivilor:

„În condiţiile în care o astfel de atmosferă de ură predomină în Armenia, unde securitatea nu este asigurată, participarea normală a sportivilor azeri la competiţie este imposibilă din cauza presiunii psihologice”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Conform presei locale, poliţia armeană l-a reţinut pentru scurt timp pe cel responsabil. Este vorba de Aram Nikolian, un designer de modă. Conform avocatului său, Nikolian a fost eliberat fără să fie acuzat.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată