Fotbal international

Campionatul din Cehia s-a întrerupt din cauza coronavirusului! Îngrijorări și privind continuarea Ligii 1

08.10.2020 | 19:34
Campionatul din Cehia sa intrerupt din cauza coronavirusului Ingrijorari si privind continuarea Ligii 1
ADVERTISEMENT

Numărul de cazuri noi de COVID-19 din Cehia au explodat și Guvernul de la Praga a decis să ia un set de măsuri radicale. Campionatul din Cehia a fost întrerupt pentru două săptămâni. 

Nicu Stanciu (Slavia Praga) și Florin Niță (Sparta Praga) sunt cei doi jucători români care evoluează în campionatul din Cehia. De altfel, Slavia Praga a făcut anunțul despre întreruperea campionatului pe contul oficial de twitter.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății din Cehia, Roman Prymula, a decretat o nouă stare de urgență la câteva luni distanță de prima astfel de măsură, care a durat mai mult de 60 de zile. Atunci, frontierele au fost închise, însă acum rămân deschise.

Campionatul din Cehia s-a întrerupt din cauza coronavirusului! 4500 de cazuri zilnic

În Cehia există o situație mai gravă decât în România, în ciuda populației mai mici. În jur de 4500 de noi cazuri se înregistrează zilnic în Cehia, cifre record de la începutul pandemiei COVID-19. De altfel, cehii sunt cei mai afectați din Europa de COVID-19 în această perioadă, cu 346,1 cazuri la 1000 de locuitori depășind țări precum Spania sau Olanda.

ADVERTISEMENT

Nici în România situația nu se prezintă roz. Numărul de cazuri a escaladat în ultimele zile și a ajuns la 3100 de cazuri. Pe data de 8 octombrie, s-au înregistrat în premieră peste 3000 de noi cazuri zilnice.

România înregistrează 3000 de cazuri zilnice! Se întrerupe campionatul?

În aceste condiții se pune întrebarea dacă poate continua campionatul. Mulți oficiali de cluburi se tem de o nouă amânare în Casa Pariurilor Liga 1 după pauza de trei luni între martie și iunie provocată de pandemie.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone susține că există o stare de stres și sugerează că testările ar trebui să fie efectuate o dată la 7 zile, însă se întreabă dacă se poate continua campionatul cu acest număr uriaș de cazuri pe plan intern:

“Mai putem continua campionatul la 3.000 de cazuri? Să vedem!”

„Oriunde se poate întâmpla să te infectezi! Mai putem continua campionatul la 3.000 de cazuri? Să vedem! E exclus să mai avem spectatori. Sunt de acord cu ideea de a se testa la 7 zile, să stăm liniștiți.

ADVERTISEMENT

E o stare de stres, sincer vă spun. Sper să nu avem probleme, suntem un caz fericit, mai ales că am jucat cu FCSB”, a spus Ioan Andone, la Digi Sport.

 

ADVERTISEMENT