Fotbal international

Campionatul Mondial a început şi au început şi perlele comentatorilor de la TVR

16.06.2018 | 13:16
Campionatul Mondial a inceput si au inceput si perlele comentatorilor de la TVR

A început de câteva zile turneul final al Campionatului Mondial din Rusia şi, din păcate, au început să curgă şi perlele comentatorilor de la TVR. După primele două zile deja reprezetanţii din studio sau de la faţa locului ai postului naţional au “marcat” cam tot atât de mult precum starul Portugaliei, Cristiano Ronaldo în meciul cu Spania.

A început Campionatul Mondial și au început și perlele comentatorilor de la TVR. Intrarea lui Ronaldo la ceremonia de deschidere nu s-a văzut în România. Era moment publicitar
A început Campionatul Mondial și au început și perlele comentatorilor de la TVR. Intrarea lui Ronaldo la ceremonia de deschidere nu s-a văzut în România

Perspectivele nu sunt deloc optimiste în acest fel, mai ales că pe lângă erorile de exprimare în comentarii au apărut şi neaşteptate decizii luate din regie, cum a fost momentul de publicitate din timpul ceremoniei de deschidere, când tocmai intra pe teren fosta glorie a Braziliei, campionul mondial din 2002, Ronaldo şi telespectatorii au privit la clipurile publicitare. Bani, bani, dar totuşi ar putea exista o coordonare mai fericită între pauzele publicitare şi evenimentele de interes din Rusia, transmise live.

Perlele comentatorilor de la TVR nu au ratat nici un meci

La primul meci, Rusia – Arabia Saudită 5-0 comentatorul Emil Hossu Longin nu mai ştia cât era scorul în ultimele minute ale jocului. Au, m-am speriat, am avut impresia că golul 5 nu s-a pus, nu era in raportul oficial”.

Partida Egipt – Uruguay 0-1, comentatori Dragoş Bocanaciu de la faţa locului, Cătălin Cârnu de la Bucureşti ne-a adus la cunoştinţă că tot Spania e deţinătoarea titlului mondial, deşi Germania a câştigat în 2014 şi că fanilor ruşi li s-a permis accesul pe teren: ”Spania vrea să-și apere Cupa Jules Rimet!” ; ”Suporterii ruși au venit în număr mare pe teren!”.

Au fracturat limba română

Următorul joc, Maroc – Iran 0-1, nu a scăpat nici el de elucubraţiile celor doi rămaşi speciali în studio, Bogdan Tomulică şi Adrian Soare: ”Marocul a fracturat apărare Iranului”; ”Iranienii au eclozat o fază de contraatac”. Întrebarea noastră justificată este cum va mai juca Iranul viitorul meci dacă toată apărarea lor este fracturată şi trebuie pusă în gips!

Nici măcar superderbyul iberic Spania – Portugalia 3-3 nu a scăpat de o perlă, autor Marian Olaianos direct de la Soci: ”Nacho înscrie pentru Spania, după ce minge a atins ambele bări”. Şi abia au trecut primele două zile de competiţie.

Tags: