Life

Campioni mondiali la videochat. Câţi români trăiesc, de fapt, din aşa ceva. Numărul e ireal

România, campioană la videochat. Câte femei, dar și câți bărbați, din țară trăiesc din acest serviciu. Numărul este unul colosal
16.07.2023 | 16:36
Campioni mondiali la videochat Cati romani traiesc de fapt din asa ceva Numarul e ireal
În goana după bani, românii aleg să facă videochat. Sursa foto: Studio Videochat
ADVERTISEMENT

Industria de videochat ia tot mai multă amploare la noi în țară. Scorul fetelor și băieților care aleg să-și câștige banii printr-un astfel de serviciu crește de la o zi la alta, iar veniturile lor lunare ar fi, uneori, duble față de domeniul IT, care pe piața muncii este printre cele mai bine plătite.

Câți români fac videochat, potrivit ANAF

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a precizat date îngrijorătoare, zilele trecute, referitoare la românii care fac videochat. Sunt 5.000 de firme înregistrate cu această activitate, iar 400.000 de persoane lucrează pentru ele, în goana după un trai financiar mai bun.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, conform unor topuri neoficiale, încă, țara noastră ar fi printre cele mai puternice destinații, din Europa sau chiar din lume, unde videochatul este o sursă de venit. Înainte de România s-ar situa Columbia și Rusia.

De cealaltă parte, specialistul în Resurse Umane, Doru Șupeală, are urme de îndoială față de cifra spusă de Lucian Heiuș, deoarece nu se știe dacă sunt incluși în cei 400.000 și cei prezenți pe Onlyfans. Doru Șupeală este de părere că datele se referă la conturile create.

ADVERTISEMENT

”Cred că mai degrabă sunt 400.000 de conturi. Aceeași persoană poate avea mai multe conturi. Cei din industrie estimează că sunt circa 200.000 de persoane care fac bani din această zonă de servicii sexuale online, că e vorba de videochat sau că e vorba de Only Fans sau alte platforme”, a declarat Doru Șupeală pentru Adevărul.

În videochat lucrează și alte tipuri de angajați

Același expert atrage atenția că din lumea videochatului fac parte și alți angajați, nu doar cei care sunt model. Este vorba despre persoane care montează imagini, scriu texte, se ocupă de angajări sau de traininguri. Doru Șupeală estimează că în jur de 50-100.000 de persoane reprezintă zona tehnică și asistență.

ADVERTISEMENT

”Modelele de multe ori nu întrețin ele singure dialogurile cu clienții, ci sunt ajutate din spate de persoane care scriu chat-ul în locul lor, pentru că video-chatul este chat cum e la noi pe Messenger, dublat de imagine video. Nu se face transmisie și audio, și video, decât foarte rar”, a mai comunicat Doru Șupeală pentru sursa menționată.

Industria de videochat aduce României foarte mulți bani. Este vorba despre miliarde de euro pe an, mai semnalează același specialist. SUA și Europa sunt campioanele acestui domeniu controversat, iar țara noastră ar obține 30% din profitul de la nivel global.

ADVERTISEMENT

”Cred că industria de videochat din România face câteva miliarde de euro anual. Din păcate, n-avem date de la ANAF. Datele obținute de la cei din industrie cu care am vorbit arată că global, pe cele mai importante piețe – SUA și Europa – se fac câteva zeci de miliarde de euro din videochat, iar România este mereu în top, având cam 30% din industrie”,  a mai comunicat Doru Șupeală.

ADVERTISEMENT
Tags: