News

Câmpul magnetic al Pământului devine tot mai slab. La ce schimbări trebuie să ne așteptăm

22.05.2020 | 14:16
Campul magnetic al Pamantului devine tot mai slab La ce schimbari trebuie sa ne asteptam
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au descoperit o slăbire puternică a câmpului magnetic al Pământului, iar această schimbare ne va schimba total viața în următorii ani.

Câmpul magnetic al Pământului devine tot mai slab

Conform Daily Mail, o echipă a Agenției Spațiale Europene (ESA) a descoperit că acest câmp magnetic al Pământului slăbește pe zi ce trece în zona dintre Africa și America de Sud.

ADVERTISEMENT

O regiune mare cu intensitate magnetică redusă a fost observată între cele două continente, numită Anomalia Atlanticului de Sud, și a format un centru de intensitate minimă în doar cinci ani.

Câmpul magnetic este un strat de sarcină electrică ce înconjoară planeta noastră și esre vital pentru viața de pe Pământ, deoarece ne protejează de radiațiile cosmice și de particulele periculoase emise de soare.

ADVERTISEMENT

Câmpul magnetic și-a pierdut 9% din intensitate în ultimii 200 de ani

Oamenii de știință consideră că slăbirea câmpului magnetic este un semn că Pământul se îndreaptă spre inversarea polilor, care a avut loc ultima dată în urmă cu 780.000 de ani.

Un asemenea fenomen va schimba total indicațiile cu care sunt familiarizați că ni le arată busola, însă o astfel de schimbare nu este prevăzută pra curând, ea fiind de așteptat să aibă loc peste câteva mii de ani.

ADVERTISEMENT

Câmpul magnetic și-a pierdut 9% din intensitate în ultimii 200 de ani, însă ultimele date arată o agravare a situației. ”Provocarea constă acum în înțelegerea proceselor din centrul Pământului care conduc la aceste schimbări”, a declarat cercetătorul german Jurgen Matzka.

Oamenii de știință au descoperit că Polul Nord se apropie tot mai mmult de Siberia din cauza forței magnetice a Terrei. Anomalia are deja efecte vizibile la nivelul sateliților și a navelor spațiale, unde provoacă defecțiuni tehnice.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare impact al inversării câmpului magnetic va fi asupra păsărilor, țestoaselor și altor animale care folosesc câmpul magnetic pentru a se orienta.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Rovinieta 2024. Cât costă taxa de drum, în funcție de vehiculul pe care...
Rovinieta 2024. Cât costă taxa de drum, în funcție de vehiculul pe care îl conduci
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii