News

Canada, măsuri stricte față de un nou val de infecții. Turiștii nevaccinați nu vor putea intra în țară pentru un timp

Pentru a preveni un nou val de infecții, Canada ia măsuri severe. Turiștii nevaccinați nu vor putea intra în statul nord-american pentru un timp, anunță premierul Trudeau.
09.07.2021 | 09:14
Canada masuri stricte fata de un nou val de infectii Turistii nevaccinati nu vor putea intra in tara pentru un timp
ADVERTISEMENT

În fața pericolului unui nou val de infecții Covid-19 care are la bază tulpina Delta, tot mai multe state de pe glob iau decizii radicale.

Canada a decis ca turiștii nevaccinați contra noului coronavirus să nu poată intra în țară pentru un timp.

ADVERTISEMENT

Premierul Canadei, măsuri severe în pandemie. Turiștii nevaccinați nu vor putea intra în țară, spune Justin Trudeau

Guvernul de la Ottawa nu dorește în niciun fel să pună în pericol progresele înregistrate în ultimele săptămâni în lupta cu Covid-19.

Canada a ajuns să raporteze doar 500-600 de cazuri pe zi, de la 8.000 – 9.000 în urmă cu două luni.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, turiștii străini care nu sunt vaccinaţi împotriva SARS-CoV nu vor avea voie să intre în Canada pentru un timp, a afirmat joi premierul Justin Trudeau, relatează CT News.

”Pot să spun chiar acum că aceasta nu se va întâmpla pentru mult timp”, a răspuns premierul, întrebat de jurnaliști când li se va permite turiștilor nevaccinați să intre în Canada.

ADVERTISEMENT

Șeful cabinetului a adăugat că vor fi mai multe de spus în ”următoarele săptămâni” în ceea ce priveşte redeschiderea frontierelor Canadei pentru turiştii complet vaccinaţi.

”Trebuie să ne asigurăm în continuare că siguranța canadienilor nu este pusă în pericol, că toate sacrificiile pe care atât de mulți oameni le-au făcut în ultimele luni, nu sunt degeaba”, a declarat Trudeau joi în cadrul unei conferințe de presă susținută în Columbia Britanică.

ADVERTISEMENT

Sectorul turistic din Canada, presiuni pentru redeschiderea granițelor

Presiunea sectorului turistic din Canada asupra Guvernului, aflat în dificultate în ultimele luni, a crescut. Se cere relaxarea restricțiilor de călătorie și redeschiderea graniței Canadei cu Statele Unite – cea mai lungă din lume – care a fost închisă călătorilor neesențiale din martie 2020.

Închiderea frontierei cu SUA, care a fost prelungită în fiecare lună prin acordul dintre Ottawa și Washington, va rămâne în vigoare până cel puțin pe 21 iulie.

Trudeau a spus că administrația sa nu dorește să pună în pericol progresele raportate în lupta cu coronavirusul. Cu toate acestea, începând din această săptămână, Canada a renunțat la cerințele de carantină pentru cetățenii și rezidenții permanenți care se întorc din străinătate și care sunt vaccinați complet împotriva Covid-19.

Mutația Delta a Covid-19, în extindere și în Canada

Noua mutație Delta este prezentă și în Canada. Oficialii din Ministerul Sănătăţii au declarat că noua tulpină a înlocuit virusul original în multe părţi ale ţării, iar această tulpină afectează îndeosebi tinerii.

Internările la Terapie Intensivă au crescut cu 18% doar în ultima săptămână, iar noua tulpină pune o presiune imensă pe capacitatea spitalelor, a declarat Agenţia de Sănătate Publică.

De la debutul pandemiei, Canada a raportat 1.419.543 de infecții cu SARS-CoV-2. Numărul total deceselor trece de 26.400.

ADVERTISEMENT