News

Când a început, cu adevărat, renovarea vilei din Aviatorilor. Cât a plătit RA-APPS pe gard și pe repararea fațadelor

Ce a spus RA-APPS în legătură cu ultimele lucrări majore efectuate la vila din Bulevardul Aviatorilor. Când au început ele de fapt
04.03.2024 | 18:06
Cand a inceput cu adevarat renovarea vilei din Aviatorilor Cat a platit RAAPPS pe gard si pe repararea fatadelor
În vila din Bulervardul Aviatorilor s-ar putea muta Klaus Iohannis, conform dezvăluirilor din presă. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, google maps
ADVERTISEMENT

Subiectul vilei de protocol deținută de RA-APPS în Bulevardul Aviatorilor nr. 86 a fost capul de afiș al al ultimelor zile, după dezvăluirea faptului că lucrările de renovare vor costa aproximativ 7 milioane de euro, conform Recorder. Toate indiciile arată, potrivit publicației, că vila ar fi pregătită să îl găzduiască pe Klaus Iohannis, după ce acesta își va încheia mandatul de președinte al țării.

Lucrările de reparații au costat peste 50.000 euro

Vila cu o suprafață de 1.200 metri pătrați, cu subsol, parter și etaj, a fost construită în perioada 1960-1965 și a funcționat o bună bucată de timp, după Revoluție, ca sediu al Partidului Național Liberal. RA-APPS a comunicat că, până acum, suma plătită pentru lucrări de renovare este de aproximativ 2,1 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Compania de stat a menționat că vila a fost construită înainte de existența unor norme generale de proiectare antiseismică și că prezintă degradări majore, fiind necesare lucrări ample de consolidare, prin introducerea de elemente structurale care dublează sau întăresc structura existentă.

De asemenea, s-a mai comunicat că pentru imobilul din Aviatorilor nr. 86 nu a fost înregistrată vreo solicitare privind atribuirea sau închirierea acestuia, stabilirea destinației acestui imobil nefiind în competența RA-APPS. Regia a arătat că nu au mai fost efectuate lucrări majore la imobil din 1993. Cu toate acestea, conform datelor consultate de FANATIK pe platforma achizițiilor publice, au existat câteva lucrări efectuate în 2017-2018, ceea ce înseamnă că renovarea a demarat acum 5-6 ani.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe 25 octombrie 2017 s-a parafat un contract intitulat „Lucrări de reparații construcții exterioare, gard, trotuare, conform autorizației de construire la imobilul din Bd. Aviatorilor nr. 86”, în valoare de 263.860,56 lei, adică aproximativ 53.000 euro. Firma cu care s-a semnat contractul este Rotary Construcții SRL.

S-a dezafectat instalația frigorifică de la subsol

În documentație se specifică, fără alte detalii, că la vila din Aviatorilor se vor efectua lucrări de reparații hidroizolație terasă, reparații terasă circulabilă, reparații fațade, reparații terasă, refacere sistem pluvial, refacere trotuare, refacere finisaj și împrejmuire, adică gardul care delimitează proprietatea.

ADVERTISEMENT

Un alt contract, semnat pe 27 februarie 2018, a vizat subsolul vilei de protocol, acesta numindu-se „Dezafectare a instalației frigorifice din subsolul imobilului situat în Bd. Aviatorilor nr. 86”, valoarea sa fiind de 18.400 lei, adică aproximativ 3.700 de euro. Firma cu care s-a parafat contractul se numește SC EcoQuality Services SRL.

Pe 9 iulie 2018, între RA-APPS și firma Aqva Tremo Sanit SRL s-a încheiat un contract intitulat “Lucrări la instalațiile de alimentare cu gaze naturale la imobil existent”, în valoare de 7.250 lei. În documentație se specifică faptul că se va efectua schimbarea punctului de racord și că se va realiza o nouă instalație de racordare (branșament nou, reamplasare/redimensionare a branșamentelor existente).

ADVERTISEMENT

Se prestează servicii de proiectare arhitecturală

În ultima perioadă, conform datelor consultate de FANATIK pe platforma achizițiilor publice, RA-APPS a încheiat mai multe contracte ce vizează partea finală a proiectului de renovare a vilei din Aviatorilor. Astfel, pe 12 decembrie 2022, s-a parafat achiziția „Întocmire expertiză și documentație tehnică în scopul reabilitării, modernizării și refuncționalizării imobilului din B-dul Aviatorilor nr. 86”.

Valoarea contractului de servicii de proiectare arhitecturală este de 114.000 lei (aproximativ 23.000 euro), iar firma care le va presta se numește SAB Proiect SRL. Pe 3 iulie 2023 s-a încheiat un contract numit „Servicii de întocmire studiu hidrogeologic și documentația necesară obținerii Avizului din partea instituției Apele Române, pentru imobilul situat în Bd. Aviatorilor nr. 86″, valoarea sa fiind de 10.000 lei (aproximativ 2.000 euro).

Acestea vor fi efectuate de firma SC Hidrocad SRL. În fine, pe 31 august 2023, RA-APPS a parafat contractul de “Servicii de verificare pentru specialitatea arhitectură la categoriile B1, C, D, E și F pentru obținerea Autorizației de construire la fazele DTAC, PT, DE în vederea punerii în stare de folosință și recondiționare/modernizarea imobilului din Bd. Aviatorilor nr. 86”. Serviciile de proiectare tehnică vor costa 3.500 lei și vor fi efectuate de firma U-reshape Studio SRL-D.

 

 

ADVERTISEMENT